Beijing Dance Theater – 10 Year Anniversary Tour Chinese Literature and Contemporary Ballet

Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel is verheugd om één van de beste moderne Ballet verenigingen in China, het Beijing Dance Theater, en haar wereldberoemde choreografe en artistieke directeur, Mevrouw WANG Yuanyuan te verwelkomen voor een lezing en optreden in het kader van de Chinese Literature and Contemporary Ballet Tour.

Dit jaar viert het Beijing Dance Theater haar 10de verjaardag met de organisatie van de Chinese Literature and Contemporary Ballet Tour. Het publiek zal de kans krijgen om de essentie van de creativiteit van Mevrouw Wang te absorberen tijdens de optredens van haar gezelschap en een glimp op te vangen van de manier waarop ballet en literatuur kunnen samenwerken.

Programma op woensdag 5 september:

18.30: Registratie

19.00: Chinese Literature and Contemporary Ballet – Lezing en Optreden:

Beyond the smoke

December

Walking Alone

Farewell Shadow

De toegang is gratis, maar door het gelimiteerde aantal zitplaatsen is reservatie verplicht.

Inscription

Over de artiest

Mevrouw WANG Yuanyuan is geboren en getogen in Beijing en is één van de toonaangevende moderne danschoreografes in China en oprichter en artistieke directeur van het Beijing Dance Theater. Zij verwierf een BFA in Choreografie aan de Beijing Dance Academy en een MFA aan het California Institute of the Arts School of Dance in Los Angeles. In 2015 ontving zij een Honorary Followship aan de Hong Kong Academy for Performing Arts (HKAPA). In 2008 heeft Mevrouw Wang het Beijing Dance Theater opgericht samen met podiumontwerper HAN Jiang en visueel artiest TAN Shaoyuan. Hun eerste creatie, Diary of Empty Space, ging datzelfde jaar in première en werd gevolgd door Stirred from a Dream, Haze, The Color of Love, Golden Lotus (in opdracht van het Hong Kong Arts Festival), Poison (in opdracht van het Festspielhaus St. Pölten in Oostenrijk), Early Spring (in opdracht van het Shanghai Opera House). In 2017 regisseerde Mevrouw Wang haar eerste toneelstuk getiteld Henrik Ibsen’s Lady from the Sea en welk zorgde voor uitverkochte zalen tijdens de eerste binnenlandse tournee.

Over het Beijing Dance Theater

Het Beijing Dance Theater is opgericht in 2008 en onder leiding van artistieke directeur/choreografe WANG Yuanyuan heeft dit gezelschap indruk gemaakt in de Chinese artistieke danswereld met haar kwalitatieve producties. In samenwerking met gerenommeerde regisseurs, componisten en visuele artiesten blijft het BDT moderne Chinese podiumkunst verspreiden over de hele wereld.

Georganiseerd door:

Chinees Cultureel Centrum in Brussel

Beijing Dance Theater

Gesteund door:

Beijing Culture and Arts Fund

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.