Het BRICS Film Festival – Russian Dag

Vijf dagen, vijf landen: het Chinees Cultureel Centrum in Brussel neemt u mee op een reis rond de wereld! Ontdek films uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika vanaf 5 tot en met 9 september ter gelegenheid van het BRICS Film Festival. Geen visum nodig, maar sit back, relax en geniet van een intense cinema-ervaring!

Omwille van veiligheidsredenen kunnen wij slechts 100 gasten per film voor dit evenement verwelkomen. Een inschrijving is niet mogelijk voor de vertoning, waardoor de verdeling van plaatsen zal gebeuren op basis van het “first come, first serve”-principe. Wij danken u voor uw begrip.

De films worden ondertiteld of gedubd in het Engels.
6 september om 18u30

 АГИТБРИГАДА “БЕЙ ВРАГА!”
(Agitbrigade “Beat the Enemy”) (letterlijk: Agitbrigade: “Versla de Vijand”)
door Vitaly Melnikov (2007)
123min

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zeilt een groep artiesten met een filmprojector op een Siberische rivier. De rivierbanken worden bewoond door mensen die er naartoe verhuisd werden vanuit de hele Sovjetunie. Het team stopt bij elk dorp, geeft concerten en vertoont films.

Поклонница
(“The Admirer”) (letterlijk: “De Bewonderaar”)
!!! In Russisch met Franse ondertitels
door Vitaly Melnikov (2012)

The Admirer, gebaseerd op de echte memoires en brieven van de hoofdpersonages, vertelt het verhaal van een jonge auteur, Lydia Avilova, die de bekende auteur Anton Chekhov ontmoet. Hun wederzijdse sympathie groeit geleidelijk uit tot liefde. Lydia is echter reeds gehuwd en Checkov lijdt aan een ongeneeslijke ziekte…

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!