Het BRICS Film Festival – South African Dag

Vijf dagen, vijf landen: het Chinees Cultureel Centrum in Brussel neemt u mee op een reis rond de wereld! Ontdek films uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika vanaf 5 tot en met 9 september ter gelegenheid van het BRICS Film Festival. Geen visum nodig, maar sit back, relax en geniet van een intense cinema-ervaring!

Omwille van veiligheidsredenen kunnen wij slechts 100 gasten per film voor dit evenement verwelkomen. Een inschrijving is niet mogelijk voor de vertoning, waardoor de verdeling van plaatsen zal gebeuren op basis van het “first come, first serve”-principe. Wij danken u voor uw begrip.

De films worden ondertiteld of gedubd in het Engels.
9 september om 18u30

Kalushi
door Mandla Dube (2017)
107 min

Solomon Mahlangu is een schooljongen en leurder uit het Mamelodi-gehucht, die zich na de jongerenopstanden van 16 juni in Soweto bij de militaire vleugel van het Afrikaans Nationaal Congres aansluit, om tegen de brutale onderdrukking van het apartheidsregime te vechten. Zijn levensweg maakt hem een held in de strijd tegen de apartheid, en een icoon van de Zuid-Afrikaanse bevrijding.

Ayanda
door Sara Blecher (2015)
108 min


Nadat haar een tragedie overkomt begint een jonge Afrikaanse hipstervrouw aan een tocht van zelfontdekking, wanneer ze strijdt om de garage van haar vader (en daarmee de herinnering aan hem) te redden. Ayanda is een film over relaties, en over het neerhalen van stereotypes. Het gaat over het heruitvinden, over wat zou gebeurd zijn, kon gebeurd zijn en zou gebeurd moeten zijn.

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!