Chinese Movie Nights – Special Documentary Screenings – A Bite of China: Celebrating the Chinese New Year

In het kader van het 2de China Arts Festival in the EU worden de traditionele Chinese Movie Nights voor 4 opeenvolgende weken omgetoverd tot de Chinese Documentary Nights. Het speciale programma aan documentaires voor de maand november biedt een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle documentaires, die elk een verschillend aspect van de Chinese cultuur belichten : kung fu, porselein, gastronomie enzovoort.

Elke maandag- en woensdagavond tot en met 23 november wordt gewijd aan de vertoning van een documentaire met Engelse ondertiteling, voor een diepgaande ontdekking en een beter begrip van het onderwerp die dag ! Vind hier het volledige programma van de Chinese Documentary Nights.

Zoals gewoonlijk begint de vertoning om 18u30 en is de toegang volledig gratis, maar we willen u vriendelijk verzoeken om u hiervoor in te schrijven per mail naar info@cccbrussels.be of telefonisch naar 02/704.40.20.

Volg de facebookpagina of bezoek de website voor meer informatie over het China Arts Festival in the EU en de rest van het Festivalprogramma !

A Bite of China: Celebrating the Chinese New Year
Enkel met Engelstalige ondertitels
21 november 2016
18u30

Samenvatting

Elke lente keren honderden miljoenen mensen in China naar huis om zich met hun families te herenigen voor het Chinees Nieuwjaar. Aangezien China zich met zijn bloeiende economie aan sneltempo ontwikkelt migreren steeds meer mensen naar grotere steden, waar ze betere werk- en leefomstandigheden zoeken dan in hun thuisstad. Families, landbouwdorpjes en de geliefde keuken van thuis worden achtergelaten. Eens men terug thuis is komt er een andere sfeer in de plaats, met een heftige kookwedstrijd en gedeelde maaltijden met heerlijke gerechten. Met hun eetfestijnen wordt door de Chinezen gevierd en vindt men verbondenheid.

De documentairefilm « A Bite of China : Celebrating the Chinese New Year » nodigt ons uit bij enkele Chinezen thuis, net op het moment dat ze de belangrijkste periode van het jaar vieren. De mensen die gefilmd werden voor deze documentaire proberen doorheen het oogsten, bewaren en bereiden van voedsel hun traditionele levensstijlen te bewaren, hoewel ze dreigen te verdwijnen in een snelgroeiend China.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze facebookpagina om op de hoogte te blijven !