Chinese Movie Nights – Special Documentary Screenings – Chinese Garden

In het kader van het 2de China Arts Festival in the EU worden de traditionele Chinese Movie Nights voor 4 opeenvolgende weken omgetoverd tot de Chinese Documentary Nights. Het speciale programma aan documentaires voor de maand november biedt een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle documentaires, die elk een verschillend aspect van de Chinese cultuur belichten : kung fu, porselein, gastronomie enzovoort.

Elke maandag- en woensdagavond tot en met 23 november wordt gewijd aan de vertoning van een documentaire met Engelse ondertiteling, voor een diepgaande ontdekking en een beter begrip van het onderwerp die dag ! Vind hier het volledige programma van de Chinese Documentary Nights.

Zoals gewoonlijk begint de vertoning om 18u30 en is de toegang volledig gratis, maar we willen u vriendelijk verzoeken om u hiervoor in te schrijven per mail naar info@cccbrussels.be of telefonisch naar 02/704.40.20.

Volg de facebookpagina of bezoek de website voor meer informatie over het China Arts Festival in the EU en de rest van het Festivalprogramma !

Chinese Garden
Engels, geen ondertitels
23 november 2016
18u30
Regisseur: JING Mingzhe

Samenvatting

Poëzie, schilderkunst, muziek… deze Chinese kunstdisciplines omarmen een uitgebreide voorstelling van ruimte ; een concept van sleutelbelang voor de Chinese bevolking. Deze documentaire verdiept zich in de kernbetekenis en het concept van een « Chinese tuin », die heel wat verder gaat dan de simpele groene ruimte met een paviljoen en een brug over het water. Hier wordt het ganse proces van het creëren van tuinen, verweven met historische feiten, uit de doeken gedaan. Dankzij een aantal belangrijke waarden, zoals de geest van de Chinese bevolking, de optimalisering van de leefomgeving en het evenwicht in het landschap, zijn Chinese tuinen erg uniek en vertellen ze ons opnieuw hoe belangrijk het is een balans te vinden tussen mens en natuur.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze facebookpagina om op de hoogte te blijven !