Chinese Movie Nights – Back to 1942

De ramp in de provincie Henan was een van de donkerste tijdperken in de geschiedenis van het China van de 20ste eeuw. Regisseur FENG Xiaogang wil de wereld laten ontdekken precies hoé donker die was, en laat daarbij geen emotie ongeroerd in zijn poging om deze boodschap over te brengen.

Back to 1942 一九四二 (2012)
26/02/2018 VO + EN ondertitels
18:30

Duur: 146 min
Categorie: drama, history, war
Regisseur: FENG Xiaogang
In de hoofdrollen: ZHANG Guoli, ZHANG Mo, XU Fan, CHEN Daoming

Synopsis

Na opeenvolgende slechte oogsten in 1940 en 1941 had de bevolking in de Chinese provincie Henan al hun graanvoorraden uitgeput. In deze periode veroorzaakte de Tweede Chinees-Japanse oorlog ernstige schade aan het land, en een deel van het grondgebied kwam onder Japanse bezetting. Om de zaken nog iets erger te maken sloeg een ernstige droogte toe in China in 1942, en de enige voedselbronnen werden afgenomen door de Chinese autoriteiten om de legertroepen en hun paarden te voeden. De Amerikaanse politieke journalist Theodore H. (Adrien Brody) publiceerde een rapport over de hongersnood in Time magazine, waarmee hij de wereld waarschuwde voor deze ondenkbare tragedie, waarin miljoenen mensen een hongerdood gestorven zijn.

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

Alle Chinese Movie Nights  zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!