Chinese Movie Nights – Bodyguards and Assassins

Bodyguards and Assassins is geïnspireerd op de realiteit, maar laat vooral ruimte voor fictie. De film won acht Hong Kong Film Awards, inclusief die voor Beste Film. Het is hierbij vermeldenswaardig dat de stad Hong Kong en de Britse kolonie waarheidsgetrouw worden weergegeven.

Bodyguards and Assassins (Letterlijk “Lijfwachten en Huurmoordenaars”) (2009)

11/04 (FR ondertitels) & 13/04 (EN ondertitels)
18:30

Duur: 2u18min
Categorie: Actie, Drama, Geschiedenis
Regisseur: Teddy CHEN
Acteurs: Donnie YEN, Xueqi WANG, Leon LAI

Synopsis
In 1905 maakt Sun Yat-Sen zich op voor een historische ontmoeting in Hong Kong, om revolutionaire plannen te bespreken met Tongmenghui-leden, met als bedoeling de Qing-dynastie omver te werpen. De corrupte dynastie doet er echter alles aan om haar grip op de macht te behouden en Keizerin-Douarière Cixi stuurt er een groep dodelijke huurmoordenaars, die nergens voor terugdeinzen, op uit om hem te vermoorden. Wanneer Sun Yat-Sens dag van aankomst nadert wordt een bonte ploeg van mannen en vrouwen samengesteld om iedere mogelijke aanval tegen zijn persoon te voorkomen.

Trailer

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

De Chinese Movie Nights zijn volledig gratis, maar registratie is verplicht aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw zitplaats te reserveren!