Chinese Movie Nights – China in celebration of the Spring Festival

De movie night van deze week staat volledig in het teken van het Lentefestival.

Wat is de oorsprong van het Festival? Hoe belangrijk is het eigenlijk voor de Chinese bevolking? Hoe wordt het gevierd? Ontdek er alles over in de vertoning van deze week!

Spring Festival 春节
China in celebration of the Spring Festival 春节里的中国 (2014)
05/02/2018 Engelse versie
18:30

DOCUMENTAIRE 1 Spring Festival 春节

Duur: 30 min
Categorie: documentaire
Regisseur: HONG Mei

Synopsis
Deze documentaire vertelt de geschiedenis van het Chinees Nieuwjaar, en legt de historische achtergrond van hedendaagse gebruiken uit, zoals voetzoekers, duilians, dumplings enzovoort. De tijden zijn veranderd, ook in China, en dat geldt tevens voor de manier waarop mensen het Nieuwjaarsfestival vieren. De documentaire overloopt de evolutie van de Nieuwjaarsvieringen doorheen de tijd en werpt een licht de moderne ontwikkelingen van de festiviteiten.

 

DOCUMENTAIRE 2 China in celebration of the Spring Festival春节里的中国(2014)

Duur: 30 min
Categorie: documentaire
Regisseur: MA Xiangyu

Synopsis
Chinees Nieuwjaar, of het Lentefestival, is een van de vele zaken die de natie verbindt en een sterk gevoel van gemeenschap creëert tussen mensen uit alle hoeken van China. Deze documentaire toont u hoe verschillende regio’s in China het Lentefestival op hun eigen bijzondere manier vieren, met hun traditionele handwerk en spektakels… Ontspan, en bereid u voor op een feestelijke reis doorheen China!

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!