Chinese Movie Nights – Chinese Kunstnijverheden

placeholder

Van 13 april tot en met 18 mei organiseert het Chinees Cultureel Centrum een tentoonstelling over Chinese keramiek, getiteld “New China” (“Nieuw China”). Om dit interessante onderwerp nader te bekijken en om de Europese fascinatie voor deze oeroude Chinese traditie te begrijpen, zullen de documentaires deze week focussen op China’s aloude aardewerk- en porseleinkunst.

CHINESE KUNSTNIJVERHEDEN

The Chinese art of pottery and porcelain ( “De Chinese aardewerk- en porseleinkunst”) (40 min)
In Love with Blue and White Porcelain (“Verliefd op Blauw en Wit Porselein”) (30 min)

18/04 (FR) & 20/04 (EN)
18:30

Duur: 1u10min
Categorie: Documentaire

Synopsis
Wist u dat de Koninklijke collectie van de Franse koning Louis XIV niet minder dan duizend stukken van fijn Chinees porselein bevatte? En dat hij, na het zien van een afbeelding van de porseleinen toren in Nanjing, het bevel gaf om een paleis te bouwen dat volledig bedekt werd met blauw en wit aardewerk, de Trianon de Porcelaine? Kom de geheimen ontdekken van de vele processen die nodig zijn om perfectie te bereiken, en waarom aan een goed stuk porselein een stevig prijskaartje kan hangen.

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

De Chinese Movie Nights zijn volledig gratis, maar registratie is verplicht aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw zitplaats te reserveren!