Chinese Movie Nights – Chinese opera ontdekken

In maart nodigt het Chinees Cultureel Centrum u uit om Chinese opera te ontdekken en om een blik te werpen op de Chinese keuken. Op 7 en 10 maart ligt de nadruk op Chinese opera, waarbij u meer over deze populaire vorm van toneel en muzikaal theater in China te weten zult komen.

CHINESE OPERA ONTDEKKEN

A View of Traditional Chinese Opera Art (40 min)
The Theater Fans (30 min)

07/03 (FR) & 10/03 (EN)
18:30

Duur: 1u10min
Categorie: Documentaire

De Chinese Opera werd in 2010 toegevoegd aan de Unesco Lijst voor Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Deze historische en volkomen kunst combineert dan ook complexe oog- en vingerbewegingen, muziek, dans, dialoog, muziek, acrobatiek en gevechtskunst.

Synopsis
De eerste documentaire verkent de geschiedenis van de Chinese opera en laat u kennismaken met haar verschillende stijlen. De betekenis van de kostumering, make-up en rollenspelen zal geen geheimen meer voor u kennen!
Doorheen de tweede documentaire zult u kennismaken met gewone Chinese mensen die al hun energie en vrije tijd besteden aan hun passie: Beijing opera. Deze vrijetijdsacteurs komen regelmatig bij elkaar samen om vaardigheden uit te wisselen en om hun liefde voor het acteren te delen, of dit nu bij hen thuis of in openbare parken gebeurt. Vervolledig uw bezoek met de tentoonstelling: “Chinezen aan de tuinkant” door dieper te duiken in de levendigheid die tentoongespreid wordt door deze liefhebbers van China´s publieke parken!

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

De Chinese Movie Nights zijn volledig gratis, maar registratie is verplicht aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw zitplaats te reserveren!