Chinese Movie Nights – Confucius

Aangezien het Chinees Cultureel Centrum momenteel een tentoonstelling organiseert over de oude Chinese filosofen, nodigen we u graag uit om langs te komen voor de vertoning van een schitterende film over de bekendste onder hen : Confucius

Confucius (2010)
11/07 (FR ondertitels)
13/07 (EN ondertitels)
18:30

Categorie: Drama, Geschiedenis, Biografie
Duur: 2u05min
Regisseur: HU Mei
Acteurs: CHOW Yun-fat, ZHOU Xun, CHEN Jianbin

Samenvatting
Meer dan tweeduizend jaar geleden, tijdens de periode van strijdende staten, krijgt de Koning van Lu hulp van de invloedrijke filosoof Confucius om zijn macht te heroveren. De geleerde wordt gepromoveerd tot minister van justitie, en wordt geraadpleegd voor belangrijke politieke aangelegenheden. Al snel worden Confucius’ intelligentie en charisma gezien als een bedreiging door de politieke kopstukken, die vrezen dat ze hun invloed over de koning zullen verliezen… Confucius wordt verbannen en zwerft verschillende jaren van staat naar staat en krijgt te kampen met oorlog en chaos, maar zonder zijn idealen van vrede en harmonie los te laten.

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar een registratie is noodzakelijk gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plek te reserveren !