Chinese Movie Nights – Documentaires: “The Bicycle” and “Under the Olympic Flag”

Een documentaire-avond in het thema van sport, beginnend met de hergeboorte van China’s geliefde fiets dankzij een familie-wedstrijd, en daarna over de gigantische voorbereidingen die het land trof om de Olympische Spelen van 2008 te organiseren.

Documentaires: “The Bicycle” and “Under the Olympic Flag”
08/05/2017 Engelstalige versie
18u30

Categorie : Documentaire
Duur : 20 min en 30 min

Synopsis

The Bicycle / 自行车
In de goede oude tijd werden de straten in China vooral bevolkt door fietsen. De fiets viel echter uit de gratie door China’s economische ontwikkeling en het algemene gebruik van privéwagens. Vandaag behoudt fietsen enige populariteit als een trendy sport en een natuurvriendelijk vervoersmiddel.

Under the Olympic Flag  /  在奥运旗帜下
De 29ste Olympische Spelen, gehouden in China in 2008, brachten grote veranderingen teweeg in het leven van de Chinese bevolking, maar ook in het stadsbeeld van Beijing en zijn Olympische buurt. Geen enkele moeite werd gespaard bij de voorbereidingen van dit globale sportevenement. Deze documentaire volgt gewone mensen die hun bijdrage leverden aan dit uitzonderlijke evenement.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!