Chinese Movie Nights – Documentaires : “The legend of Light and Shadow” and “A Tree Can Only Bear One Bird’s Nest”

Een documentaire-avond die u laat ronddwalen in de prachtige wereld van schaduwpoppenkast, voordat u rondgeleid wordt in een klein dorpje van de Dong-minderheid in het Zuiden van China.

Documentaires : “The legend of Light and Shadow” and “A Tree Can Only Bear One Bird’s Nest”
03/04/2017 Engelse versie
18u30PM

Duur :  2×30min
Categorie : Documentaire

Synopsis

The Legend of Light and Shadow
De oude kunst van schaduwpoppenkast heeft een geschiedenis van meer dan 2000 jaar in China. Wat eens een belangrijke vorm van ontspanning was voor alle generaties is doorheen de jaren hoofdzakelijk een vorm van entertainment voor kinderen geworden. Om de vitaliteit en populariteit van schaduwpoppenkast nieuw leven in te blazen hebben artiesten in toenemende mate gedurfde poppenspelen gemaakt, waarbij de traditie samenkomt met moderne innovatie.

A Tree Can Only Bear One Bird’s Nest
“Zhanli is een boot, maar een boot zou omslaan als het overladen is
Zhanli is een boom, maar een boom kan slechts één vogelnest dragen”

Het controleren van de bevolkingsgroei is één van de eerste regels die voorouders opstelden om ieders welbevinden te garanderen. In het dorpje Zhanli, van de Dong-minderheid, is het elk koppel toegestaan om slechts twee kinderen te krijgen, een jongen en een meisje. Per toeval helpt een mysterieus lokaal kruid hen hierbij om hun doel te bereiken.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!