Chinese Movie Nights – Falling flowers

De begaafde schrijver Xiao Hong is zwanger, verlaten en hulpbehoevend wanneer zij een uitdagende literaire carrière start, hierbij wordt zij geconfronteerd met de patriarchie, ontbering en oorlog.

Falling Flowers  萧红 (2013)
19/02/2018 VO + EN ondertitels
18:30

Duur: 120 min
Categorie: drama, romance
Regisseur: HUO Jianqi
In de hoofdrollen: SONG Jia, HUANG Jue, WANG Renjun, ZHANG Bo

Synopsis

Dit verhaal speelt zich af in het Hong Kong van 1941; de stad waar Xiao Hong naar gevlucht is van het door oorlog verscheurde vasteland, om er getuige te zijn van hoe de Britse kolonie belegerd wordt door de Japanners. Haar echtgenoot, Duanmu Hongliang (Wang Renjun) is verdwenen, en de enige aan haar zijde terwijl ze bezwijkt onder een dodelijke ziekte is de aanbiddende jonge schrijver Luo Binji (Zhang Bo). Xiao Hong stelt zich voor hem open en vertelt hem over haar kleurrijke leven als auteur, en haar bijzondere romances uit het verleden. Xiao Hong verlangt naar liefde, ondanks alle ongelukken en beproevingen in een tijd van oorlog en beroering.

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

Alle Chinese Movie Nights  zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!