Chinese Movie Nights – Flowery March

Een Chinese klassieker voor foodies en liefhebbers van de Chinese keuken !

Flowery March (2006) 

Dinsdag 07/06 (FR ondertitels) & 08/06 (EN ondertitels)
18:30

Categorie : romantische komedie
Duur: 1u35 min
Regisseur :Zeng Xiaoxin
Acteurs :  Tao Liu, Zhang Hongrui,Chu Yinan

Samenvatting
Volgens de legende was het een aangename lente in het keizerlijke paleis tijdens de Qing Dynastie, wanneer de keizer plots zijn eetlust verloor. Hoe hard de 108 keizerlijke koks ook probeerden om hun gerechten te variëren, niks kon de eetlust van de keizer terug opwekken. De kwestie werd uiteindelijk zo urgent dat een keizerlijk edict werd uitgevaardigd waarbij de beroemde chef YI Daoxian (« Behendig Mes ») uit Yangzhou zonder uitstel naar het hof werd ontboden om in het paleis te dienen. Na de maaltijd, bereid door Yi Daoxian, te proeven was de keizer zo verheugd dat hij de chef een gedenkplaat schonk met daarop de tekst « Bloemrijke Maart ».

Vele jaren later arriveerde een nakomeling van de kok uit het keizerlijk paleis terug in Yangzhou, en hij sloot de weddenschap dat geen enkele kok in de stad hem qua kookkunsten zou kunnen verslaan. Hij vraagt daarbij dat men hem de keizerlijke gedenkplaat zou overhandigen indien hij de weddenschap kan winnen.

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

De Chinese Movie Nights zijn volledig gratis, maar registratie is verplicht aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw zitplaats te reserveren!