Chinese Movie Nights – Fly with the Crane

Fly with the crane, een film en tegelijkertijd ook documentaire, gebaseerd op de Su Tongs roman Tell Them I’ve Gone With the White Crane, is een reflectie over de toenemende verdwijning van traditionele Chinese begrafenisgebruiken.

Flying with the Crane (2012) / 告訴他們,我乘白鶴去了
29/05/2017 Originele taal + EN ondertitels
18u30

Duur:  108 min
Categorie: drama
Regisseur: Li Ruijun 李睿珺
Met in de hoofdrollen: Ma Xinchun 马兴春, Zhang Min 张敏, Tang Long 汤龙, Wang Siyi 王思怡

Synopsis
Oude Ma is een 73-jaar oude timmerman. Hijzelf en Lao Cao, reeds lange tijd zijn partner, waren vroeger beroemde timmermannen die doodskisten maakten voor verschillende dorpen in de buurt. Nu de overheid de traditionele begrafenis verboden heeft, ten voordele van crematie in de plaats, worden de oude mannen werkloos. Het idee om tot as te worden verbrand is ondraagbaar voor de oude Ma, die gelooft dat iemands geest enkel bewaard kan worden door een begrafenis, en door naar de hemel vervoerd te worden door een witte kraanvogel.

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!