Chinese Movie Nights – Gevechtskunsten

Deze week nodigen wij u uit om u te verdiepen in de eeuwenoude Chinese cultuur, en meer te ontdekken over wushu en de verschillende gevechtskunsten die ervan afstammen, of het nu gaat om de kalme en harmonieuze taiqi (tai chi), of de levendige en acrobatische gongfu (kung fu).

GEVECHTSKUNSTEN

Wushu (30 min)
A thousand years of Shaolin temple (40 min)

04/04 (FR) & 06/04 (EN)
18:30

Duur: 1u10min
Categorie: Documentaire

Synopsis

Wushu is één van China’s nationale kunstschatten en is momenteel erg populair in verschillende delen van de wereld. Het wordt beschouwd als een symbool van volharding en deugdzaamheid. Wushu vindt zijn oorsprong in de observatie van dierlijke gevechtsstijlen die doorheen de tijd gemengd werden met sommige aspecten van de Chinese cultuur. In de loop der jaren veranderde en evolueerde deze gevechtskunst voortdurend, door te putten uit China’s rijke en gevarieerde etnische cultuur en wijsheid. Wist u trouwens dat de leeuwendans, een populaire vorm van vermaak tijdens het Chinees Nieuwjaar, ook geïnspireerd werd door wushu?

In de tweede documentaire nemen we u mee naar de Shaolin-tempel. De bekende Shaolin-kung fu is diepgeworteld in het boeddhisme: oorspronkelijk was de doelstelling om het lichaam te trainen, de zelfverdediging te oefenen en gerechtigheid onder de knie te krijgen doorheen gevechtstrainingen. Shaoling kung fu omvat boksen, wapens, tai chi, qigong en alles samen een reeks van 700 activiteiten. De Shaolin-monniken zijn alom bekend, en net als de vele buitenlandse volgelingen die hun tempel bezoeken om respect te betuigen aan de geboorteplaats van de Shaolin-kung fu, reizen de monniken regelmatig de wereld rond om hun vaardigheden in de gevechtskunst te demonstreren.

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

De Chinese Movie Nights zijn volledig gratis, maar registratie is verplicht aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw zitplaats te reserveren!