Chinese Movie Nights – Lady of the Dynasty – Yang Guifei

Lady of the Dynasty vertelt het verhaal van Yang Guifei, één van de Vier Grote Schoonheden uit het Oude China. Er wordt gezegd dat ze zo mooi was dat ze elke bloem beschaamd zou maken. Bai Juyi (白居易), een poëet uit de Tang-periode, schreef in 809 een beroemd gedicht over haar tragische lot met de titel « Lied van het Eeuwige Leed » (长恨歌 Chang hen ge), dat later heel wat Chinese artiesten en geleerden, maar ook de Japanse literatuur beïnvloedde.

Lady of the Dynasty – Yang Guifei (2015)
27/03/2017 originele taal met EN ondertitels
18u30

Duur : 122 min
Categorie : Romance, drama
Co-Regisseurs: SHI Qing,TIAN Zhuangzhuang,ZHANG Yimou
Met in de hoofdrollen : FAN Bingbing, Leon LAI, WU Chun

Synopsis
Yang Yuhuan is de hoofddanseres op een staatsbegrafenis, wanneer Keizer Xuanzong van de Tang-dynastie haar voor het eerst opmerkt. Wanneer hij de gemalin Wu, zijn favoriete concubine, meer informatie over haar vraagt voelt Wu zich bedreigd en liegt ze dat ze Yang reeds regelde om hun zoon prins Li Mao. Te midden van deze hofintriges en een moordcomplot door zijn andere zoon Li Ying, wordt de Keizer geconfronteerd een opstand van een van zijn trouwste generaals, An Lushan…

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!