Chinese Movie Nights – Oogst in China

Met deze twee documentaires brengt het Chinees Cultureel Centrum u in het hart van de theecultuur en het leven van het Hani-volk, een etnische minderheid die leeft in het gebergte van de provincie Yunnan.

OOGST IN  CHINA

Theecultuur (30 min)
De Wacht houden op de Terrassen 
(30 min)

17/05 (FR) & 18/05 (EN)
18:30

Duur: 1u
Categorie: Documentaire

China was het eerste land ter wereld om thee te ontdekken, te verbouwen, te verwerken en te gebruiken. Meer dan 2000 jaar geleden werd het naast zijde en porselein reeds via de Zijderoute en over zee naar andere gebieden in de wereld vervoerd en verscheept. Thee was oorspronkelijk een erg populair drankje onder geletterden en intellectuelen, en door zijn gezondheidsvoordelen (men zegt namelijk dat thee erg goed is voor de preventie van ziektes en om het verouderingsproces te bestrijden) heeft het zich geleidelijk in het hele land verspreid. Tegenwoordig is theedrinken een levensstijl en een essentieel onderdeel van de Chinese cultuur.

Op de zuidelijke oevers van de Hong-rivier in het bergachtige gebied van zuidelijk Yunnan leeft het Hani-volk, één van de 56 etnische volkeren in China. Zij verbouwen rijst op de hellingen van het Ailao-gebergte, en hebben de bergen tijdens de voorbije 1200 jaar tot terrassen uitgehouwen waarmee ze het erg bijzondere en fascinerende landschap van de regio creëerden. Bovendien hebben ze een complex landbouw- en irrigatiesysteem uitgebouwd om te garanderen dat de terrassen bevloeid blijven en dat elke landbouwer zijn deel water ontvangt. Het Hani-volk leeft in harmonie met hun omgeving en zij aanbidden de natuur.

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

De Chinese Movie Nights zijn volledig gratis, maar registratie is verplicht aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw zitplaats te reserveren!