Chinese Movie Nights – The Crossing Part 1

Met “The Crossing” maakte de beroemde Chinese regisseur John Woo en tweedelig episch drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het tragische zinken van de Taiping, een Chinees stoomschip dat vluchtelingen uit de burgeroorlog van Shanghai naar Taiwan bracht, in 1949. Tijdens het incident kwamen meer dan 1500 passagiers en bemanningsleden om. The Crossing part 2 wordt vertoond op 23 oktober.

The Crossing Part 1 / 太平轮 (上) letterlijk “De Oversteek Deel 1” (2014)
16/10/2017 originele taal + EN ondertitels
18u30

Duur:  129 min
Categorie: romantisch-oorlogsdrama,
Regisseur: John Woo吴宇森
Met in de hoofdrollen: Takeshi Kaneshiro金城武, Zhang Ziyi章子怡, Huang Xiaoming 黄晓明, Tong Dawei 佟大为, Song Hye-Kyo

Synopsis
In de zomer van 1945 behalen Generaal Lei Yifang (Huang Xiaoming) en zijn mannen na een hevig verlies van manschappen uiteindelijk een beslissende overwinning tegen de Japanners. Onder de weinige overlevenden zijn seiner Tong Daqing (Tong Dawei) en de Taiwanese dokter Yan Zenkun (Kaneshiro Takeshi), die ingelijfd was bij het Japanse leger. Na de overgave van het Japanse Rijk gaan de drie hun eigen weg, waarbij ze elk een bijzonder liefdesverhaal meemaken. De drie koppels leiden gescheiden levens, maar worden samengebracht door de ramp van de Taiping  (The Crossing part 2).

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!