Chinese Movie Nights – The Crossing Part 2

Met “The Crossing” maakte de beroemde Chinese regisseur John Woo en tweedelig episch drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het tragische zinken van de Taiping, een Chinees stoomschip dat vluchtelingen uit de burgeroorlog van Shanghai naar Taiwan bracht, in 1949. Deze Chinese Titanic-ramp leidde tot de dood van meer dan 1500 passagiers en bemanningsleden.  

The Crossing Part 2 / 太平轮 ()  letterlijk “De Oversteek Deel 2” (2014)
23/10/2017 originele taal + EN ondertitels
18u30

Duur:  131 min
Categorie: drama, rampenfilm
Regisseur: John Woo吴宇森
Met in de hoofdrollen: Takeshi Kaneshiro金城武, Zhang Ziyi章子怡, Huang Xiaoming 黄晓明, Tong Dawei 佟大为, Song Hye-Kyo

Synopsis
We gaan verder waar The Crossing Part 1 (vertoond op 16 oktober) eindigde en sluiten opnieuw bij het gezelschap van Generaal Lei Yifang (Huang Xioming), Tong Daqing (Tong Dawei) en de Taiwanese arts Yan Zenkun (Kaneshiro Takeshi), en hun onderling verweven liefdesverhalen die plaatsvinden in het Taiwan en Shanghai van de jaren ’40. Hun lot is op tragische wijze onlosmakelijk verbonden aan dat van de Taiping …

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!