Chinese Movie Nights – The I-Go king and his son

In The I-Go King (letterlijk: “De I-Go Koning) hebben een vader en zijn zoon allebei met heel wat uitdagingen te kampen voor de passie die ze koesteren voor Weiqi (of het Go bordspel). Ze hebben veel moed en volharding nodig om een “game over” te vermijden!

The I-Go king and his son (letterlijk: “De I-Go koning en zijn zoon”) (2008)

09/05 (FR ondertitels) & 11/05 (EN ondertitels)
18:30

Duur: 1u35min
Categorie: Drama
Regisseur: ZHOU Wei
Acteurs: SUN Song, WANG Chengyang, MENG Haiyan

Synopsis
Wanneer LIU Yishou -bijgenaamd de “Go Koning” door zijn leeftijdsgenoten dankzij zijn behendigheid in Weiqi (Go) – zonder job valt en geen andere vaardigheden heeft om een inkomen te verdienen, begint hij dit strategische Chinese bordspel aan te leren in een bescheiden opleidingsschool voor kinderen. Geërgerd door de passie van haar man voor het spel beslist LIU’s vrouw hem te verlaten, maar hun zoon, Xiao Chuan, wil bij zijn vader blijven. Plotseling ontdekt LIU Yishou dat zijn zoon een groot talent heeft voor het Weiqi-spel, en hij zweert hem te ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn gave. Vervolgens ontstaat een strijd voor de Go Koning om aan het geld te komen dat de Weiqi-studies van zijn zoon kan financieren.

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

De Chinese Movie Nights zijn volledig gratis, maar registratie is verplicht aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw zitplaats te reserveren!