Chinese Movie Nights

Vanaf januari 2016 zal een wekelijkse vertoning van Chinese films gehouden worden in het Chinees Cultureel Centrum in Brussel. Op maandagen zullen de films ondertiteld worden in het Frans. Op donderdagen worden de films ondertiteld in het Engels. Welkom op de Chinese Movie Nights!

Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel is verheugd om de aankomende “Chinese Movie Nights” aan te kondigen. Met een rijk en gevarieerd programma aan Chinese films en documentaires zult u absoluut verbaasd zijn door dit aspect van de Chinese cultuur, dat u tot op heden misschien onbekend is gebleven. Het programma is mogelijk onderhevig aan veranderingen; volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar registratie is noodzakelijk aangezien het aantal plaatsen beperkt is. Zend een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!

PROGRAMMA

The Road Home (1999)

11/01 (FR) & 14/01 (EN)

Duur: 1u30min

Regisseur: ZHANG Yimou

De dorpsleraar is dood en zijn zoon, Luo Yusheng, keert terug naar het dorp om de begrafenis te regelen volgens de wensen van zijn moeder, die erop staat om alle traditionele begrafenisgewoonten te respecteren. Luo Yusheng herinnert zich vervolgens het ontroerende verhaal van de verkering van zijn ouders.

Confucius (2010)

18/01 (FR) & 21/01 (EN)

Duur: 2u05min

Regisseur: HU Mei

Biografie van de grote en zeer invloedrijke Chinese filosoof Confucius.

The Dreams of Jinsha (2010)

25/01 (EN) & 29/01 – deze keer op een vrijdag! (FR)

Duur: 1u20min

Regisseur: CHEN Deming

Het plot van dit verhaal draait rond de figuur Xiao Long, die meer dan 3000 jaar in het verleden teruggeslingerd wordt en terechtkomt in een oud koninkrijk, beter bekend als Jinsha.