Chinese Opera: “The Peony Pavilion” door het Zhejiang Kunju Gezelschap

Ter gelegenheid van de “Week van Chinees Immaterieel Cultureel Erfgoed” nodigt het Centrum u van harte uit om te komen genieten en de traditionele vorm van Chinese Opera – Kunju, te ontdekken en herontdekken. Op woensdag 14 juni vertoont het Zhejiang Kunju Gezelschap The Peony Pavilion (letterlijk “Het Pioenpaviljoen”), het bekendste werk van de literaire meester Tang Xianzu.

Gezien het beperkte aantal zitplaatsen, verzoeken we u vriendelijk om u in te schrijven op volgende link:

Inscription

Tijdstip : 19u
Duur : 1u30

Synopsis:
The Peony Pavilion (letterlijk “Het Pioenpaviljoen”) vertelt het verhaal van Du Liniang, een overheidsfunctionaris wiens dochter op een dag in slaap valt in de tuin. In haar dromen wordt ze verliefd op een jonge wetenschapper, en bij het ontwaken beseft ze dat haar prachtige droom onrealistisch is, waarop ze in een zware depressie verzinkt.

Acteurs:
Yang Kun杨
崑als Du Liniang杜丽娘
Mao Wenxia毛文霞als Liu Mengmei柳梦梅
Bao Yuming包煜茗als Chun Xiang春香
Li Qiongyao李琼瑶als Mother Du杜母

Het Zhejiang Kunju Gezelschap: Een Korte Inleiding :
Het Zhejiang Kunju Gezelschap werd opgericht op 1 april 1956. Het is het oudste professionele Kunju-gezelschap in China. Op 18 mei 2001 werd de Chinese Kunju kunstvorm opgenomen in de UNESCO Lijst voor Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. In de laatste zestig jaar heeft het Zhejiang Kunju Gezelschap voortdurend honderden kwalitatieve Kunju-stukken in een variëteit aan stijlen aangepast, gecreëerd en vertoond. Het Zhejiang Kunju Gezelschap werd dan ook gelauwerd met zowel nationale als internationale theaterprijzen, alsook uitstekende commentaren van het publiek en professionals uit de sector. Sinds 2000 heeft het Zhejiang Kunju Gezelschap ongelofelijke stappen gezet in het populariseren en uitbreiden van de Kunju-kunst, en in het promoten van interculturele uitwisselingen – zowel internationaal als regionaal -, waardoor de erkenning en invloed in het buitenland van het Zhejiang Kunju Gezelschap uiteindelijk versterkt werd. De nieuwe eeuw voor het Zhejiang Kunju Gezelschap omvat volledig nieuwe ideeën en benaderingen van ontwikkeling, met een onophoudelijke ijver en toewijding voor het behoud, de bescherming, de ontwikkeling en het doorgeven van de Chinese Kunju-traditie.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !