Chinese Movie Nights – Golden Times

Een verhaal over een kwetsbare bevolkingsgroep in de hedendaagse Chinese samenleving: ‘de achtergelaten kinderen (left-behind children) van migrantenarbeiders.

Golden Times 留守孩子 (2006)
29/01/2018 Originele Taal + EN ondertitels
18:30

Duur:  90min
Categorie: drama
Regisseur: QIAN Tao, LIU Junyi
Met in de hoofdrollen: ZHAO Xiong, SUN Boyang, SONG Wendi, HAO Lingfeng

Synopsis
Een bijzonder deel van de Chinese landbouwbevolking zijn de tientallen miljoenen ‘achtergelaten kinderen’ die in dorpjes leven, wiens ouders migrantenarbeiders zijn die werken in de steden. Deze kinderen krijgen vaak niet de kans om te studeren en worden vaak ingezet om op het land te werken en dit terwijl ze een geheime wrok koesteren ten gevolge van hun gevoelens van eenzaamheid en hulpeloosheid. Deze film geeft een inzicht in het leven van zulke kinderen, die met hun grootouders in een afgelegen Chinees dorp leven. De film vertelt het verhaal van hoe de kinderen beslissen om van huis weg te lopen op zoek naar hun ouders. Gelukkig telt het dorp twee volwassenen die zich volledig bewust zijn van de nood die de kinderen hebben aan affectie: leerkracht Fang en politieagent Sun Dayang,. Met de steun van de overheid bouwen zij een ‘opvang voor achtergelaten kinderen’, dat de bedoeling heeft om de kinderen een kans op een normaal leven te geven.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!