Chinese Movie Nights – Family in the Desert

De Muus-woestijn, de 4de grootste woestijn in China, ligt in de provincie Binnen-Mongolië. In het hart ervan ligt een kleine oase, gecreëerd door het harde werk van Yin Yuzhen en haar echtgenoot, boompje per boompje.

Family in the Desert
30/11 (EN versie, geen ondertitels)
18u30

Categorie : Documentaire
Duur : 50 min

Samenvatting
In 1985 ging Yin Yuzhen op negentienjarige leeftijd leven in het hart van de Muus-woestijn, na een huwelijk dat gearrangeerd werd door haar vader. Na dagenlang te wenen, zelfmoord te overwegen en een poging om uit de woestijn weg te vluchten, aanvaardde ze uiteindelijk haar lot en besliste ze, warmhartig als ze is, om bij haar echtgenoot te blijven. Een jaar later, in de lente van 1986, kreeg Yin Yuzhen een idee tijdens het kijken naar de wilgen bij de waterput, en overtuigde ze haar man om bomen te planten en sloten te graven om het milieu in de omgeving weer op te bouwen.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!