Kunju optredens door het Zhejiang Kunju Gezelschap

Ter gelegenheid van de “Week van Chinees Immaterieel Cultureel Erfgoed” nodigt het Centrum u van harte uit om te komen genieten en de traditionele vorm van Chinese Opera – Kunju, te ontdekken en herontdekken. Op donderdag 15 juni wordt het publiek uitgenodigd om te genieten van een ontdekkingstocht doorheen China’s bekendste opera’s, begeleid door de heer WANG Mingqiang, Vicevoorzitter van het Zhejiang Kunju Gezelschap, en uitgevoerd door de getalenteerde acteurs en artiesten van het gezelschap. 

Gezien het beperkte aantal zitplaatsen, verzoeken we u vriendelijk om u in te schrijven op volgende link

Inscription

Tijdstip : 19u
Duur : 1u30

Programma:

The Peony Pavilion, “Garden Dream” Excerpt: Zao Luo Pao en Shan Tao Hong

Twee stukken uit the Peony Pavilion.

Synopsis:
Du Liniang, de dochter van een overheidsfunctionaris, Du Bao, leeft afgeschermd in haar kamer met enkel haar dienstmeid Chun Xiang als gezelschap. Ze bezoekt de tuin, ooggetuige van een prachtige lente, met haar hart vervuld van emoties. Ze keert terug voor een kort dutje en droomt van een Xiucai (een geleerde tijdens de Ming of Qing dynastie de voor de nationale keizerlijke examens geslaagd zijn), en wordt meteen op hem verliefd. Ze wordt wakker, herinnert zich wat in haar droom gebeurde en raakt eindeloos verstrikt in haar eigen gedachten.

Acteurs:
Geng Lüjie 耿绿洁 als Du Liniang 杜丽娘 ;
Mao Wenxia 毛文霞 als Liu Mengmei 柳梦梅;
Bao Yuming 包煜茗 als Chun Xiang 春香.


The Story of Washing Gauze,
“Adopted Son” Excerpt: Sheng Ru Hua

Synopsis:
Tijdens de Periode van de Strijdende Staten plant Fu Chai, de koning van de staat Wu, om troepen te zenden naar de naburige staat Qi. Wu Zixu weet dat het buurland, de Staat Yue, een gevaar is voor de staat Wu, maar de Wu-koning Fu Chai’s aandacht wordt afgeleid door een bedreiging ver weg. Koning Fu Chai is wreed voor zijn onderdanen waarbij hij hen slecht behandelt, en als gevolg is de staat Wu de ondergang nabij. Wu Zixu wil Koning Fu Chai smeken geen troepen naar het buitenland te sturen, maar hij vreest dat de koning woedend zal zijn en zijn hele familie ter dood zal veroordelen. Wu Zixu wordt een ambassadeur van Wu in de staat Qi, waarbij hij zijn eigen zoon meeneemt naar Qi. Onderweg vertelt Wu Zixu alles aan zijn zoon. De waarheid over de hele situatie bedroeft en choqueert zijn zoon, die niet langer in Qi wil blijven, en hij valt flauw. Wu Zixu is verschrikkelijk boos en hij kookt vanbinnen. Hij denkt aan zijn land dat binnenkort verslagen zal worden. Waar elders zou hij een thuis kunnen vinden? Wu Zixu dwingt zijn zoon om in Qi te blijven wonen, waarop hijzelf met een gebroken hart naar Wu terugkeert.

Acteurs:
Xu Ni徐  霓 als Wu Zixu 伍子胥 ;
Li Qiongyao李琼瑶 als de zoon van Wu Zixu 伍  子


The Tale of the Sword, “Night Escape” Excerpt: Zhe Gui Lin

Synopsis:
In The Tale of the Sword “Night Escape”, verschuilt Lin Chong zich in het huis van Chai Jin, aangezien hij geheime informatie verkregen heft van Gong Sun. Hij ontvangt een aanbevelingsbrief van Chai Jin en vlucht weg in het donker van de nacht. Onderweg worstelt hij met zijn gevoelens en vlucht hij naar de Liang-berg als schuilplaats.

Acteur:
Xiang Weidong 项卫东 als Lin Chong 林冲


Lanke Mountain,
“Forced Divorce” Excerpt

Synopsis:
Een scene uit het traditionele Kunqu-stuk: Lanke Mountain. Zhu Maichen buist voor de keizerlijke examens, en moet naar de bergen gaan om hout te kappen en zijn familie te ondersteunen. Zijn vrouw Cui Shi houdt niet van hem door zijn armoede, en dwingt hem een echtscheidingsbrief te schrijven.


Het Zhejiang Kunju Gezelschap: Een Korte Inleiding
Het Zhejiang Kunju Gezelschap werd opgericht op 1 april 1956. Het is het oudste professionele Kunju-gezelschap in China. Op 18 mei 2001 werd de Chinese Kunju kunstvorm opgenomen in de UNESCO Lijst voor Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. In de laatste zestig jaar heeft het Zhejiang Kunju Gezelschap voortdurend honderden kwalitatieve Kunju-stukken in een variëteit aan stijlen aangepast, gecreëerd en vertoond. Het Zhejiang Kunju Gezelschap werd dan ook gelauwerd met zowel nationale als internationale theaterprijzen, alsook uitstekende commentaren van het publiek en professionals uit de sector. Sinds 2000 heeft het Zhejiang Kunju Gezelschap ongelofelijke stappen gezet in het populariseren en uitbreiden van de Kunju-kunst, en in het promoten van interculturele uitwisselingen – zowel internationaal als regionaal -, waardoor de erkenning en invloed in het buitenland van het Zhejiang Kunju Gezelschap uiteindelijk versterkt werd. De nieuwe eeuw voor het Zhejiang Kunju Gezelschap omvat volledig nieuwe ideeën en benaderingen van ontwikkeling, met een onophoudelijke ijver en toewijding voor het behoud, de bescherming, de ontwikkeling en het doorgeven van de Chinese Kunju-traditie.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !