Chinese Movie Nights – Special Documentary Screenings – Mystery Monkeys of Shangri-La

In het kader van het 2de China Arts Festival in the EU worden de traditionele Chinese Movie Nights voor 4 opeenvolgende weken omgetoverd tot de Chinese Documentary Nights. Het speciale programma aan documentaires voor de maand november biedt een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle documentaires, die elk een verschillend aspect van de Chinese cultuur belichten : kung fu, porselein, gastronomie enzovoort.

Elke maandag- en woensdagavond tot en met 23 november wordt gewijd aan de vertoning van een documentaire met Engelse ondertiteling, voor een diepgaande ontdekking en een beter begrip van het onderwerp die dag ! Vind hier het volledige programma van de Chinese Documentary Nights.

Zoals gewoonlijk begint de vertoning om 18u30 en is de toegang volledig gratis, maar we willen u vriendelijk verzoeken om u hiervoor in te schrijven per mail naar info@cccbrussels.be of telefonisch naar 02/704.40.20.

Volg de facebookpagina of bezoek de website voor meer informatie over het China Arts Festival in the EU en de rest van het Festivalprogramma !

Mystery Monkeys of Shangri-La
Engels met Chineestalige ondertitels
16 november 2016
18u30

Samenvatting

Deze spectaculaire film staat symbool voor het nauwkeurige en ambitieuze werk van het Chinese filmbedrijf geleid door de bekroonde filmmaker Xi Zhinong. Het vertelt het waargebeurde verhaal van een familie stompneusapen uit Yunnan die in de hoogste wouden ter wereld leven. Stompneusapen werden pas recent ontdekt en zijn waanzinnig mooie primaten, anders en zachter dan hun soortgenoten. Ze zien er elfjesachtig uit, zowel kinderlijk maar erg wijs voor hun jaren. De familie wordt geleid door een formidabele vechter en zijn team, die samen de wacht houden voor acht tot tien families. Dit is een unieke apengemeenschap, die gevormd werd als reactie op de ontberingen van het Himalayagebergte. Hun overleven hangt echter niet enkel af van hun sterke verdedigingsstrategieën, maar ook van hun samenwerking en hun onderlinge afhankelijkheid.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze facebookpagina om op de hoogte te blijven !