Chinese Shanghai Marionettenfestival

Op dinsdag 4 en woensdag 5 april nodigt het Chinees Cultureel Centrum alle kinderen uit om het wonder van de poppenkast te ontdekken! Zo staan poppenkastoptredens, workshops over het decoreren van marionetten, en een tentoonstelling over de Shanghai kunst van poppenkast op het programma voor dit tweedaags festival.

Op 4 en 5 april verwelkomt het Chinees Cultureel Centrum in Brussel de Shanghai Puppet Theater Troupe (het Shanghai Poppenkastgezelschap). Ter gelegenheid hiervan worden twee poppenkastoptredens, twee workshops en een tentoonstelling georganiseerd. Het aantal deelnemers voor de workshops en het aantal plaatsen voor de twee optredens zijn beperkt, en daarom verzoeken we u vriendelijk om u hiervoor in te schrijven op: info@cccbrussels.be of per telefoon op het nummer 02 704 40 20.

Al deze activiteiten zijn volledig gratis, en zijn vooral bedoeld voor jonge kinderen (≤ 12 jaar)

Programma

Dinsdag 4 april
18u00 :
Marionettenworkshop, 45 min, maximum 20 kinderen ( ≤ 12 years old) (VOL)
19u30 : Poppenkastoptreden, duurt ongeveer één uur

Woensdag 5 april
14u00 : Marionettenworkshop, 45 min, maximum 20 kinderen ( ≤ 12 years old) (VOL)
15u30 : Poppenkastoptreden, duurt ongeveer één uur

Marionettenworkshop ( ≤ 12 jaar) (VOL)

Onder de begeleiding  van een professionele poppenmaker zullen de kinderen – met de waardevolle hulp van hun ouders – ontdekken hoe poppen gemaakt worden, versierd worden en tot leven komen. Ze krijgen de kans om hun eigen Chinese pop te decoreren en te leren hoe ze ermee moeten spelen, waarop zij deze mee naar huis mogen nemen en thuis wat verder kunnen oefenen om een echte marionettenspeler te worden!

Een maximumaantal van 20 kinderen kan aan elke workshop deelnemen. Daarom verzoeken we u vriendelijk om uw kind in te schrijven en hun deelname te bevestigen via e-mail op het adres info@cccbrussels.be of per telefoon op het nummer 02 704 40 20. Kinderen moeten voor deze activiteit vergezeld zijn door een volwassene.

Poppenkastoptreden

Tijdens deze show van ongeveer een uur zullen zes poppenkastspelen met verschillende marionettentechnieken vertoond worden aan het publiek.

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is vragen we u vriendelijk om u via deze link in te schrijven

Inscription

The Gatekeeper (De Poortwachter)
Een hebzuchtige poortwachter zet een wegversperring op aan de stadspoort om tolgeld te vragen. Uiteindelijk gedraagt hij zich door zijn onkunde als een dwaas en wordt hij door iedereen uitgelachen.

A piece of cloth (Een stukje stof)
Hoe een ordinair en simpel stukje stof in de handen van een poppenspeler heel wat vormen kan aannemen, en schitterende verhalen vertellen.

The Toad and the Geese (De pad en de gans)
In de buurt van de prachtige lotusbloemenvijver krijgt een verliefd koppel ganzen vier ganzenkuikentjes. Een pad zal echter hun moeder worden! Hoe kan dit gebeuren? Je komt alles te weten in deze show!

The Red Silk Dance (De Rode Zijdendans)
De maan is helder, de sterren schijnen, wilgenbladeren krullen in de wind en de rode zijdendoek wervelt. Een pop komt tot leven in een fascinerende dans, op het ritme van de Vlinderminnaars.

Return of the prodigal son (De terugkeer van de kwistige zoon)
Een erg traditioneel optreden met handschoenpoppen, waarbij een poppenspeler simulaan het leven geeft aan twee verschillende personages.

Brief Introduction to Puppetry (Korte introductie tot poppenkast)
Het interactieve deel van de show! Kinderen worden op het podium uitgenodigd om de verschillende soorten poppen te ontdekken en zelf met hen te spelen.

Shanghai Poppenkastgezelschap

Het Shanghai Poppenkastgezelschap werd opgericht op 1 juni 1960 en heeft de doelstelling om vreugde te brengen in het leven van kinderen. Sinds verschillende decennia creëerde het gezelschap heel wat schitterende en populaire shows. Hun repertoire omvat een wijd spectrum aan onderwerpen en stijlen, van oude mythen tot moderne sciencefiction, van wereldberoemde sprookjes tot hedendaagse fabels.

De specialiteit van het Shanghai Poppenkastgezelschap is stokpoppen, hoewel hun shows ook schaduwpoppen, handpoppen en poppen met lichaam bevatten. De diversiteit van hun repertoire, verscheidenheid aan onderwerpen en de moderne stagepresentatie maken de Shanghai kunst van poppenspelen een unicum!

De tentoonstelling gaat over de reis die het Shanghai Poppenkastgezelschap aflegde sinds de jaren 1960 tot vandaag, met foto’s van hun succesvolste poppenspelen.

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!