Chinese Movie Nights – The Sound of Nature & Seeking the Tibetan Melody

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe China eigenlijk klinkt ? Wel, we geven u graag een eerste indruk met twee boeiende documentaires waarbij we u meenemen Binnen-Mongolië en Tibet.

The Sound of Nature (30min)
Seeking the Tibetan Melody (40min)

27/02 Engelstalige versie
18u30

Duur: 30 min + 40 min
Categorie: documentary

Synopsis

The Sound of Nature
Ontdek de prachtige Mongoolse vocale kunst « Khoomei (Hu Mai 呼 麦 in Chinees), ook keelzang genoemd. Artiesten die de kunst beheersen kunnen twee of zelfs meer toonhoogtes simultaan aanhouden. De documentaire volgt Hanggai, een groep jonge Mongoolse zangers die vastbesloten zijn om hun traditionele etnische kunst in China en de rest van de wereld te promoten.

Seeking the Tibetan Melody
Fan Qiang (范强) is een Chinese geluidsingenieur die het stadslawaai beu is en daarop beslist naar Lhasa te vluchten om zichzelf te revitaliseren. Daar neemt hij de klanken van Tibet op. Van de sutra-gezangen tot het geluid van kinderen die hun lessen opzeggen, of zelfs de drumgeluiden van de Tibetaanse opera, hij registreert de afstandelijke, mysterieuze en soms hemelse geluiden waarin iedereen zich onderdompelt in het dagelijkse Tibetaanse leven.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !
Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!