“China in the Eyes of Foreigners” door Zeng Yi

Een lezing door de wereldberoemde Chinese fotograaf Zeng Yi: Fotografie als middel om de Chinese cultuur te begrijpen.

De wereldberoemde Chinese fotograaf Zeng Yi zal een lezing houden onder de naam “China in the Eyes of Foreigners”.

Sinds de hervormingen en het opendeurbeleid van China begint de Chinese bevolking steeds meer te leren over de verschillende culturen in de wereld. Tegelijkertijd is ook het aantal buitenlanders dat China bezoekt aanzienlijk gestegen. Als manier om de fijnbeschaafde Chinese cultuur te begrijpen gebruiken heel wat toeristen het unieke medium van de cameralens om artistiek voor te stellen wat China en de Chinese cultuur voor hen betekent. Foto’s zijn dan ook vaak een eenvoudiger manier voor het beschrijven van de natuur, de samenleving, de levensstijl en de geneugten en zorgen van de lokale bevolking in een land.

De befaamde fotograaf Zeng Yi, die tevens ere-curator is van de Art Gallery of Shandong University of Art and Design en voorzitter van de Eastern International Photography Art Association, zal een lezing houden over hoe China waargenomen wordt door de lens van de buitenlanders die het land bezoeken. Zeng Yi heeft verschillende boeken en fotoalbums geschreven en gepubliceerd, en won talrijke internationale en binnenlandse prijzen. Zijn werk werd verzameld door verschillende nationale kunstinstellingen, waaronder het President Carter Museum in de Verenigde Staten en het Nationaal Museum van Albanië.

PROGRAMMA
14:45: Registratie
15.00 – 16.30: “China in the Eyes of Foreigners” door Zeng Yi
OPMERKING: Deze lezing wordt gegeven in het Chinees en wordt vertaald in het Engels
GRATIS TOEGANG

Inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkte aantal plaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of telefoneer ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!

Georganiseerd door:
Chinees Cultureel Centrum in Brussel
Network of International Culturalink Entities