China Talk – Governance and Reform: Mirroring Experience Between China and EU

China Talk is een reeks conferenties en seminaries van hoge kwaliteit, gehouden in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel, waarbij denkers, zakenmensen en academici hun ideeën en ervaringen over een bepaald onderwerp uitwisselen. De eerste editie in mei 2016 had twee gastsprekers, de heer Zhang Weiwei en de heer Martin Jacques, die hun ideeën over het China Model presenteerden, perspectieven uitwisselden en met het publiek en een aantal geselecteerde panellisten in discussie gingen.

China Talk – Governance and Reform: Mirroring Experience Between China and EU
4 november 2016
14u00 – 17u00
Reserveer u plaats nu, voor 3 november!

Op 4 november vindt de tweede editie plaats, met de bijzondere deelname van Professor Eric LI als onze gastspreker uit China, en Professor Pierre DEFRAIGNE, Executive Director van het Madariaga – College of Europe Centre sinds 2008.

De huidige economische en sociale uitdagingen vragen om constante politieke hervormingen. Een tijdperk dat vraagt om zulke hervormingen en alternatieven maakt en einde aan de “Grote ideologieën” die dominant waren.

China, dat bekendstaat voor zijn succesvolle beleid van “Openingen en Hervormingen” sinds meer dan drie decennia, heeft een aantal aanzienlijke hervormingen van het politieke systeem gekend, die met een gestaag tempo worden voortgezet. Vergeleken met 30 jaar geleden, 20 jaar geleden of zelfs 10 jaar geleden, is elk aspect van de Chinese samenleving, hoe het land wordt bestuurd, van het meest lokale niveau tot het hoogste centrum, vandaag onherkenbaar. Volgens Eric Li, een vermaard wetenschapper in politieke ideeën en systemen,  is de Chinese Communistische Partij ’s werelds grootste expert op het vlak van politieke hervormingen die zich aanpassen aan nieuwe realiteiten. Een blik op de Chinese manier van werken kan een verfrissend perspectief bieden.

Programma van de dag (het programma is onder voorbehoud)

14.00 – 14.30: REGISTRATIE
Gasten worden uitgenodigd om de huidige tentoonstelling” Een Chinese Leliebloem” te bezichtigen in het Centrum.
14.30 – 14.40: WELKOMWOORD EN OPENINGSTOESPRAAK
14.40 – 15.30: KEYNOTE SPEECHES
15.30 – 16.00: Q&A SESSIE
16.00 – 17.00: NETWORKING DRINK

Geïnteresseerd om dit evenement bij te wonen? Reserveer u plaats nu, voor 3 november!