Chinese Culture Talk : “Ocean Time and Chinese Art” door Dr. Zhang Qing

Chinese Culture Talk : “Ocean Time and Chinese Art”
door Dr. Zhang Qing

21 november 2016
14u00-17u00
Locatie: Koninklijke Bibliotheek van België, Conferentiezaal LIPPENS
Adres: Kunstberg, 1000 Brussel
Het evenement zal Chinees- en Engelstalig zijn. Het evenement is gratis maar een inschrijving is noodzakelijk via onderstaande link :

Inscription

Dr. Zhang Qing is als Doctor en Master in de Kunstgeschiedenis van de China Academy of Art en de Central Academy of Fine Arts een beroemde specialist inzake moderne en hedendaagse Chinese kunstgeschiedenis en- theorie. Hij is het huidige Hoofd van de Curatorial and Research Department bij het National Arts Museum of China in Beijing. Voor deze benoeming was Dr. Zhang Qing de Vicedirecteur van het Shanghai Art Museum en de Directeur van het Shanghai Biennale Office. Hij diende ook als curator van een aantal tentoonstellingen over de hele wereld.

Bovendien is Dr. Zhang gastprofessor bij een aantal gerenommeerde kunstscholen in China, zoals de Central Academy of Fine Arts, de China Academy of Arts en de Shanghai Drama School.

Op 21 november 2016 geeft hij op uitnodiging van het Chinese Ministerie van Cultuur een Chinese Culture Talk in Brussel, in het kader van het 2de China Arts Festival in the EU. Als vermaard academicus in Chinese kunstgeschiedenis heeft hij zich tijdens zijn onderzoek en carrière toegelegd op een interessant perspectief op Chinese kunstgeschiedenis : de complexe relatie tussen de ontwikkeling van kunsten in China, en de maritieme ontdekkingsreizen geleid door China, die leidden tot economische vooruitgang maar ook in grote mate de artistieke uitwisselingen tussen het Oosten en het Westen beïnvloedden.

Dr. Zhang neemt de Maritieme Zijderoute en de ontdekkingsreizen van Zheng He (1405-1431), die de deur openden voor China om met de rest van de wereld te communiceren, als uitgangspunt, en maakt interessante vergelijkingen tussen zijn eerste passie – Chinese Kunst – en de veranderende economische en culturele contexten op het lokale, regionale, provinciale en nationale niveau in China doorheen de tijd.

Met zijn omvattende presentatie over de Chinese moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis sinds de Ming- en Qing-dynastieën is Dr Zhang Qings China Culture Talk een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in Chinese kunst en geschiedenis, en in het bijzonder voor academici, studenten, onderzoekers en kunstliefhebbers.

Programma
14u00-14u30 : Registratie
14u30-15u45 : Chinese Culture Talk, door Dr. Zhang Qing.
15u45-16u00 : Q&A met Dr. Zhang Qing
16u00-17u00 : Slotdrink
Het evenement zal Chinees- en Engelstalig zijn. Het evenement is gratis maar een inschrijving is noodzakelijk via onderstaande link :

Inscription

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !