“Dynamic Life – Rainbow Colors”, Zhou Changxin’s World Tour Exhibition

Van 25 mei tot en met 9 juni organiseert het Chinees Cultureel Centrum de tentoonstelling “Dynamic Life – Rainbow Colors” (letterlijk: “Dynamisch Leven – Kleuren van de Regenboog”). Het toont de werken van de kunstenaar Zhou Changxin, van olieverfschilderijen tot kleurrijke porseleinschilderingen.

Zhou Changxin is een befaamde hedendaagse kunstenaar uit China en werd in het jaar 1973 geboren te Zhanjiang, een stad in de Chinese provincie Guangdong. Nadat hij olieverfschilderen studeerde en voor lange tijd beoefende, slaagde de artiest erin om de Chinese en Westerse kunststijlen succesvol te combineren. Als schilder van het kleurrijke olieverfschilderij “zhong cai” en initiatiefnemer van het weelderig gekleurde porseleinschilderwerk “hou cai ci”, onderscheidt hij zich ten opzichte van zijn collega’s. Volgens professor en doctoraal promotor Du Dakai van Tsinghua University “bevat Zhou Changxins porseleinschilderij vanuit een abstract oogpunt heel wat magische details. Het resultaat van het ovenproces is vaak onvoorspelbaar. Het is een uniek proces waarvan enkel de hemel de uitkomst kan beslissen. Wat hij gedaan heeft is de start van een gloednieuwe mode, wat dan ook fantastisch is.”

Als mecenas en oprichter van de “Changxin International Art Scholarship” (letterlijk “Changxin Internationale Studiebeurs voor Kunst”) die bedoeld is voor de beste pas afgestudeerde kunststudenten, is de artiest ook erg actief bij de culturele uitwisselingen tussen China en andere naties. Zijn werken werden tentoongesteld in Frankrijk, Duitsland en Italië. Tijdens het verblijf in Brussel zal de tentoonstelling “Dynamic Life – Rainbow Colors” het Belgische publiek een aantal prachtige kunstwerken tonen met een opeenvolging van heldere en intense kleuren.

Tentoonstelling “Dynamic Life – Rainbow Colors”, Zhou Changxin’s World Tour Exhibition
Van 25.05 tot en met 09.06.2016
Chinees Cultureel Centrum
Gratis toegang

Openingsuren
Maandag tot en met woensdag
09:30 – 20:00
Donderdag en vrijdag
09:30 – 18:00