Schilderijtentoonstelling over Chinees Nieuwjaar

Ter gelegenheid van het Chinese Lentefestival en het nieuwe Jaar van de Hond, is het Chinees Cultureel Centrum verheugd om gastheer te zijn van een Schilderijtentoonstelling over Chinees Nieuwjaar met kunst in het thema van het Chinese Lentefestival.

Het is tijd om vaarwel te zeggen aan het oude Jaar van de Haan en om het Jaar van de Hond te verwelkomen. Het Chinees Nieuwjaar is een scharniermoment in de Chinese Maankalender, waarrond de rest van het jaar draait. Daardoor is het een belangrijk thema geworden in de traditionele kunst, waarbij het zelfs een eigen categorie kreeg, genaamd Chinese Nieuwjaarsschilderijen. De onderwerpen van deze schilderijen verbeelden veel van de symbolische elementen die gelinkt zijn aan het Lentefestival. Alles wat men zich maar kan wensen voor het Nieuwe Jaar, zoals goed geluk, voorspoed en een lang leven zijn op de schilderijen  voorgesteld.

Naast de Schilderijtentoonstelling over Chinees Nieuwjaar, zal het centrum ook beeldhouwwerken voorstellen die gemaakt zijn met het gebruik van speciale technieken zoals vrucht- en kristalsnijwerk. Bovendien krijgt U ook de kans om een AR ervaring (Augmented Reality) mee te maken door gebruik van de bright torch APP op uw mobiele telefoon of tablet. De schilderijen zullen tot leven komen, hun betekenis aan u uitleggen en u van uw sokken blazen tijdens een interactieve reis doorheen de kunst van de Chinese Nieuwjaarsschilderijen.

Op 9 februari presenteert het Chinees Cultureel Centrum een Folk Culture Experience Day om het Chinees Nieuwjaar te vieren. Dompel uzelf onder in de Chinese Nieuwjaarssfeer dankzij een waaier aan activiteiten!

Tentoonstelling:

Tentoonstelling van Schilderijen over Chinees Nieuwjaar9 februari 2018 – 2 maart 2018

Host:
Chinees Cultureel Centrum in Brussel

Organisatoren:
Shanghai Intangible Cultural Heritage Protection Center
Shanghai Baoshan District Administration of Culture, Radio, Film & Television

Co-organisator:
Shanghai Comic Center

Open van maandag tot en met vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum. Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!