“Blossom” online balletuitzending

Het Midherfstfestival staat voor de deur en we vieren ook de vijfde verjaardag van het Chinees Cultureel Centrum in Brussel. Als deel van de festiviteiten heeft het Centrum de handen in elkaar geslagen met de Ambassade van de Volksrepubliek China in het Koninkrijk België en de Missie van de Volksrepubliek China aan de Europese Unie om je een online uitzending te brengen van een optreden van het Shanghai Ballet. “Blossom”, zoals het ballet heet, zal uitgezonden worden op 29 september om 13:30 (CEST).

Het programma:

Three Shades of Blue
Geïnspireerd door Musical Productions Memories of the Valley, My Albert en Exchange Students, geproduceerd door architect Peter Guohua Fu

Indigo
Alle beste herinneringen aan het geluk van de tieners, de gevoelens van de adolescent en de woordeloze bescherming blijven in gedachten… totdat het onverwachte ongeluk de goede vrienden uit elkaar haalt.

Azure
In de menigte bestaan veel vergelijkbare verhalen. Mensen doen hun best om verwarring en hulpeloosheid in de sombere stad te overwinnen, op zoek naar de richting van het schijnende licht. Ze stierf, maar hield zoveel van de wereld. Ze danst op de wolk, kijkt naar de mensen die ze graag zou willen beschermen en vertelt haar onwil om te vertrekken.

Purple
Niemand twijfelt eraan dat de duisternis uiteindelijk voorbij zal zijn. Omdat er vaste kracht diep in het hart zit, verlangend naar een mooi leven.

A Dream of Floating Life
Hij moet in het nieuwe jaar langs het Toad Palace gaan, niet meer langs de pruimenboom of de wilg. – Peony Pavilion door TANG Xianzu

Geïnspireerd door het verhaal van de Kun Opera The Peony Pavilion combineert de choreograaf op romantische wijze ballet en Kun Opera. Het stuk illustreert een abstracte rapsodie over een jonge man die verdwaald is in zijn droom en een mysterieuze figuur ontmoet.Droom en realiteit, verleden en heden, de paradox in het verhaal introduceert introspectie met de vraag hoe de zin van het leven van een man kan worden geëvalueerd.

No Man’s Land
Mensen hebben zichzelf van de aarde verdreven. Alles is door de jaren heen uitgehold. Het beschrijft de verloren wereld voor ons.

De wind die voorbij trekt, de vogels zingen in de verte, maar de tijd staat hier stil en nodigt ons uit om zonder woorden te dagdromen. Veel dingen voelen pas later mooi aan. De herinnering aan het verleden is niet ver van ons, maar het presenteert het proces van het leven. Dit is misschien de reden waarom we zo gefascineerd zijn door deze plek.

LIVE BROADCAST PLATFORMS:

 Embassy of China in Belgium Facebook page

 Mission of China to the EU Facebook page

Amadeus TV

TikTok Shanghai Ballet official account

The Paper

Shanghai Observer

Xinmin Evening News