Charming Encounter with the Yellow River in Sichuan

De Gele Rivier, ook wel de “Moederrivier” van China genoemd, loopt door negen provincies en autonome regio’s, waaronder Sichuan, Gansu en Ningxia.

De Gele Rivier ontspringt in het Bayan Har-gebergte op het Qinghai-Tibet-plateau en stroomt oostwaarts door Gansu voordat hij Sichuan binnendringt. Vanwege het unieke landschap van Sichuan evolueert het naar een meander in zijn vijf provincies, waardoor het prachtige natuurlijke landschap van Ruo’ergai, Aba, Songpan, Hongyuan en Shiqu wordt gevormd.

Gedurende tientallen miljoenen jaren heeft de Gele Rivier een prachtige geschiedenis en cultuur gekoesterd in de provincie Sichuan.

De handgeschilderde thangka is een unieke schilderkunst. Het thangka-schilderij is prachtig geschilderd in rijke kleuren en prachtige details door het gebruik van heldere minerale pigmenten. Het oude Tibetaanse schaken is nog steeds erg populair in Aba County, en mensen kunnen de natuurwetten uit het bordspel begrijpen. De ruiter van Hongyuan is gepassioneerd en uitbundig en presenteert traditionele etnische sporten. Het Tibetaanse volkslied van West-Sichuan, geïnspireerd door de arbeid en spirituele overtuigingen van mensen, wordt gekenmerkt door een vrije, hoge melodie. Ruo’ergai Tibetaanse geneeskunde, afkomstig van de lokale medische kennis, omvat de prestaties van de Tibetaanse geneeskunde in alle leeftijden en moderne medische technologie, en ontwikkelt de uitstekende cultuur van de Tibetaanse geneeskunde in het belang van de mensheid.