Chinese Cultuur- & Toerismeweken: “The Beautiful Shandong” & “The Amazing Shanghai”

Van 16 tot 31 mei lopen in het Centrum twee tentoonstellingen gewijd aan de Chinese cultuur en toerisme. Shandong en Shanghai in het bijzonder zullen de hoofdrol spelen in de Chinese Cultuur- & Toerismeweken.

Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel zal de place to be zijn om de Chinese cultuur en toerisme te verkennen van 16 tot 31 mei. Via twee tentoonstellingen zullen deeltjes uit Shandong en Shanghai vervoerd worden naar het hart van Europa, om ontdekt te worden door zowel Belgische als Europese gegadigden.

De tentoonstelling “The Beautiful Shandong” biedt inzicht in de culturele en natuurlijke middelen van deze provincie. Een waaier aan werken van volkskunsten uit Shandong, verzameld door het Shandong Art Museum, zal getoond worden in het Centrum. De illustraties voor het Lentefestival en de handgemaakte vliegers demonstreren de lokale gewoontes van de mensen van Shandong en hoe volkskunsten hun de gelegenheid geeft om hun omgeving te verrijken. Verder bevat de tentoonstelling ook foto’s van Shandongs monumenten en landschap.

“The Amazing Shanghai”, de tweede tentoonstelling, focust op creatieve culturele producten van het Shanghai Museum. Deze diverse collectie werpt een licht op de verschillende aspecten van Shanghais cultuur door middel van uiteenlopende thema’s doorheen de tentoonstelling. Van een blik op het verleden van de literati tot de moderne fusie met Disney: deze creatieve culturele producten brengen veel in kaart, met de elegantie van Shanghai als de rode draad.

Chinese Culture & Tourism Weeks: The Beautiful Shandong & The Amazing Shanghai
GRATIS TOEGANG
16 mei – 31 mei
Te bezoeken van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum, gesloten op donderdag 30 mei (OLH Hemelvaart).

Georganiseerd door
Network of International Culturalink Entities
China Cultural Center in Brussels
Shandong Art Museum
Shanghai Museum 

Gesteund door
China Heute
Belt and Road Culturalink

Mediasteun
ChinaCulture.org
China & the World Cultural Exchange

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven!