Chinese Movie Nights – Documentaire over Chinese cultuur

Terwijl de Week van de Chinese Cultuur een licht werpt op het cultureel erfgoed van China, kan je in deze documentaire meer te weten komen over de Chinese cultuur doorheen de geschiedenis.

Chinese Cultuur
20 mei 2019 om 18.30: Engelse versie

Duur: 50 min (in twee delen)
Categorie: Documentaire

Synopsis

Het aanzienlijke erfgoed van de Chinese cultuur is de kristallisatie van de wijsheid van de Chinese natie. Gedurende vele millennia is de rijkdom van de Chinese cultuur niet enkel in de geschiedenis van de Chinese beschaving en de levens van generaties van de Chinese bevolking doordrongen,  maar de Chinese cultuur heeft ook een enorme impact gehad op de geschiedenis en cultuur van de Westerse wereld, voornamelijk na de inluiding van de “Zijderoute” in de Han-dynastie. Doorheen de geschiedenis heeft de Chinese cultuur zichzelf steeds opnieuw uitgevonden, met de ontplooiing van talrijke wijzen, wetenschappelijke en technologische uitvinden en artistieke schatten. De wisselwerking tussen de diverse regionale en etnische culturen is bijkomend bewijs van de allesomvattende en tolerante aard van de Chinese cultuur. In hedendaags China voegt een gloednieuw cultureel landschap nieuwe kleuren toe aan de regenboog van globale culturele diversiteit.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaatsen te reserveren.