Chinese Movie Nights – Documentaires over Chinese schilderkunst

In afwachting van onze volgende tentoonstelling kunt u de wereld van de Chinese schilderkunst ontdekken via deze twee documentaires.

8 april 2019 Engelstalige versie

18:30

Documentaire 1

Painting Master Lin Fengmian

Duur: 25 min

Synopsis

Dompel uzelf onder in de Chinese kunstwereld van de 20ste eeuw om in de juiste stemming te komen voor de Chinese schildertentoonstelling die door het Centrum zal worden georganiseerd van 12 april tot 5 mei. Deze documentaire vertelt het verhaal van de kunstschilder LIN Fengmian die een belangrijke rol heeft gespeeld in de kunstwereld tijdens de jaren 1920 en 1930. LIN Fengmian heeft gestudeerd in het buitenland en staat bekend om Chinese en westerse invloeden te harmoniseren in zijn schilderijen, die getoond worden tijdens de documentaire.

 

Documentaire 2

The Spirit of Chinese Calligraphy

Duur: 30 min

Synopsis

Chinese schilderkunst en kalligrafie zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Kalligrafie is een unieke vorm van inktkunst die zowel de Chinese cultuur als de buurlanden heeft beïnvloed. Chinese kalligrafie, met haar verschillende soorten schrift (officieel, lopend, cursief…), kan zowel de betekenis van woorden uitdrukken als de schoonheid van Chinese karakters. De vier schatten van de kalligrafie (penseel, inktstaaf, papier en inktsteen) zijn niet langer exclusief gereserveerd voor een selecte groep literaten. Het is uitgegroeid tot een hobby voor mensen van alle leeftijden.

 

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaatsen te reserveren.