Chinese Movie Nights – The Central Axis of Beijing – The Axis of the Love

In lijn met onze lopende tentoonstelling: “Creative Products Inherited from the Palace Museum” zullen twee documentaires over Peking worden vertoond, waarin meer informatie over de mystieke Chinese hoofdstad zal worden gepresenteerd aan het publiek.

04/06/2018 Engelstalige versie

18:30

Plaats: Chinees Cultureel Centrum in Brussel

 

Documentaire 1

Beijing Impressions – 北京风情(2009

Duur:  30 min

Categorie: Documentaire

Regisseur: Ji Gang

Synopsis

Heeft u nog nooit een bezoek gebracht aan Peking, maar zou u graag een virtuele rondreis doorheen deze stad willen meemaken? In deze documentaire zal u worden rondgeleid langsheen de voornaamste locaties van de Chinese hoofdstad, zowel langs eeuwenoude tempels en paleizen als moderne stadswijken.

 

Documentaire 2

The Central Axis of Beijing – The Axis of the Love 北京中轴线 情之轴(2003 

Duur:  25min

Categorie: Documentary

Regisseur: onbekend

Synopsis

Deze documentaire belicht de Centrale As van Peking, ook de As der Liefde genoemd, en vertelt anecdotes en levensverhalen van mensen die een sterke verbondenheid voelen met deze locatie. De Centrale As van Peking is het best bewaarde overblijfsel van het oude Peking. De As is bijna 8 km lang en reikt van de Yongding Poort in het zuiden tot de Trom en Klokkentoren in het noorden en illustreert de buitengewone ruimtelijke ordening van de stad.

 

Trailer

Geen trailer beschikbaar.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaatsen te reserveren.