Conferentie over Qigong voor halswervels

Mevrouw LIU Yafei, gediplomeerd in de traditionele Chinese geneeskunde en directrice van het Chinees Beidaihe-Hebei Medisch Qigong Hospitaal, zal een conferentie geven over: “Qigong voor halswervels”, een preventieve en geneeskrachtige methode om pijn in de halswervels te vermijden en te verzachten.

OPMERKING: Deze conferentie zal worden gehouden in het Chinees en worden vertaald in het Frans.

De halswervels zijn het meest beweeglijke deel van ons lichaam. We gebruiken ze de hele dag wanneer we ons hoofd bewegen, rondkijken en als we communiceren. De halswervels dragen bovendien ook het gewicht (4kg) van onze schedel. Het is geen wonder dat bij de minste verzwakking de pijn ondraaglijk wordt. Door het aannemen van een slechte positie, bijvoorbeeld bij het zitten voor een computer, kan ook extra pijn ontstaan. Wat start als een lokale pijnlijke plek in de nek kan snel aanleiden geven tot algemene nekpijn, spiercontractie, peesontsteking, verrokken ligamenten en kraakbeen- of osteoartrose.

De Qigong gericht op de halswervels is het resultaat van mevrouw LIU’s onderzoek. Ze ontwikkelde simpele en specifieke oefeningen die dagelijks kunnen worden uitgevoerd en die hun effectiviteit in China reeds hebben bewezen. Tijdens de conferentie zal ze haar methode voorstellen en het publiek tonen hoe de basisoefeningen uit te voeren. Haar methode is samengesteld uit vele oefeningen die individueel of aaneengeschakeld kunnen worden uitgevoerd. De besproken oefeningen zullen verschillen in vergelijking met vroegere demonstraties.

Mevrouw LIU Yafei is geboren in 1955. Ze is gediplomeerd in de Traditionele Chinese Geneeskunde en is nu Directeur van het China Beidaihe-Hebei Medical Qigong Hospitaal, waar ze het werk en de lessen van haar overleden vader Dr LIU Gui Zhen verderzet. In de jaren ‘50 integreerde Dr LIU Gui Zhen een methode genoemd “Nei Yang Gong” Qigong in de verzorgingstechnieken in Chinese ziekenhuizen. Sindsdien heeft Mevrouw LIU Yafei nieuwe medische Qigong vormen ontwikkeld, waaronder een speciale Qigong techniek voor vrouwen en een gefocusd op de halswervels. Ze kreeg een nationale prijs van de Dongzhimen Academy of Chinese Medical Sciences of Beijing voor haar onderzoek over pathologiën ten gevolge van halswervelblokkades. Mevrouw LIU geeft lezingen wereldwijd, inclusief in haar instituut in Berlijn. In Mei 2016 was ze één van de sprekers op het Congress of Traditional Chinese Medicine in Rothenburg.

Programma:

14.00: Registratie

14.30-17.00: Conferentie «Hoe kunnen we de dagelijkse pijn ten gevolge van halswervelfracturen verzachten met Qigong?” door LIU Yafei

17.00: Drinks

GRATIS TOEGANG:

Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!

Organisator:

Belgische Health Qigong Federation

Medeorganisator:

Chinees Cultureel Centrum in Brussel

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven!