Een week lange evenementenreeks om het Midherfstfestival te vieren

Het Midherfstfestival is een belangrijk traditioneel Chinees festival, dat het streven van de mensheid naar hereniging en harmonie. Dit jaar valt het op 1 oktober. Om virtueel te vieren wordt een week lange evenementenreeks gelanceerd door het Ministerie van Cultuur en Toerisme van de Volksrepubliek China, het Network of International Culturalink Entities en het Chinees Cultureel Centrum in Brussel.

Van 28 september tot 5 oktober kan het Belgische en Europese publiek genieten van verschillende soorten activiteiten. Er zijn vijf hoofdthema’s: de cultuur van Midherfstfestival, erfgoed, hedendaags China, reizen en entertainment. Updates over het programma zullen op onze website en Facebookpagina verschijnen!

Als deel van de online viering van het Midherfstfestival illustreert dit prachtig geanimeerd filmpje de origine, legende en gebruiken van het festival en weerspiegelt het de traditionele Chinese culturele waarden en hun hedendaagse rol. De video brengt ook de essentie van het Midherfstfestival over: harmonie, hereniging en gezondheid.