Tentoonstelling van Creative Products Inherited from the Palace Museum & Forbidden City Experience Night

De verbazingwekkende geschiedenis van de Verboden Stad in Peking is wellicht één van de meest verbluffende aspecten van het Chinees cultureel erfgoed. Omdat de kleurrijke gebouwen, landschapstuinen en ruime pleinen zo goed intact gehouden werden kan men zich vandaag de dag nog steeds levendig inbeelden hoe het paleis er moet hebben uitgezien toen de 24 opeenvolgende keizers en hun gevolg dit majestueuze bouwwerk bewoonden tijdens de Keizerlijke periode.

Van 25 mei tot en met 15 juni 2018 zal het Chinees Cultureel Centrum in Brussel een tentoonstelling houden over de Verboden Stad en het Palace Museum waarbij 50 portretten van de Verboden Stad en een reeks Creative Products afkomstig van het Palace Museum zullen worden tentoongesteld.

De Verboden Stad was gedurende vijf eeuwen (1416-1911) de centrale machtszetel van China. Vandaag de dag heeft de Verboden Stad echter geen administratieve functie meer, maar behoort het tot de 3 meest bezochte toeristische attracties in China.

Het Palace Museum werd in 1925 gevestigd op de domeinen van het Imperial Palace. Het Palace Museum zorgt voor het behoud en de administratie van de Verboden Stad, het architecturale centrum van de Ming (1368-1644) en Qing (1644-1911) dynastieën en andere historische sites uit de periode van het Keizerlijke China. Het Palace Museum is bovendien een museum met een uitgebreide collectie waar de voornaamste elementen van de traditionele Chinese kunst uit de Ming en Qing dynastieën worden bewaard, onderzocht en tentoongesteld. Het staat aangeschreven als één van de vijf meest prestigieuze musea wereldwijd door de uitzonderlijke kwaliteit van zijn rijkelijke en systematische kunstcollectie die een stille getuige is van de Keizerlijke cultuur van de veertiende tot en met de vroege twintigste eeuw.

Door de toegenomen economische ontwikkeling en culturele belangstelling is de publieke vraag naar culturele producten van het Museum toegenomen. Het Palace Museum heeft ingespeeld op de overvloed aan elementen uit het Keizerlijke hof van de Ming en de Qing dynastieën en stelt architectuur voor uit de Verboden Stad, alsook elementen uit de kunstcollectie van het Museum en verhalen over haar verleden en heden onder de vorm van creatief ontworpen culturele producten die een jonger publiek aanspreken. Deze producten beantwoorden ook aan de dagelijkse noden van de bezoekers, aangezien ze worden gekenmerkt door een hoge functionaliteit, milieubewuste ontwikkeling, billijke prijzen en hoge kwaliteit.

Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel is verheugd om een onderdeel van het Palace Museum naar Brussel te brengen en om de unieke geschiedenis van de Verboden Stad te delen met het Europees publiek.

Tentoonstelling van Creative Products Inherited from the Palace Museum

25 mei 2018 – 15 juni 2018
Open van maandag tot en met vrijdag tijdens de openingsuren van het Centrum.

Forbidden City Experience Night

25 mei 2018

Ter gelegenheid van onze nieuwste tentoonstelling organiseert het Chinees Cultureel Centrum in Brussel de Forbidden City Experience Night op vrijdag 25 mei. Kom en beleef samen met ons een interessante avond gevuld met activiteiten en kom meer te weten over de geschiedenis van de Verboden Stad.

18.00: Registratie
18.30: Inleiding
18.45 – 20.00: Activiteiten – Begeleide rondleiding op de Tentoonstelling, Documentaire, enz.
20.00: Receptie met Chinese hapjes

GRATIS TOEGANG

Reserveer uw plaats per telefoon (+32(0)27044020) of stuur een mail naar info@cccbrussels.be

Georganiseerd door

Chinees Cultureel Centrum in Brussel 布鲁塞尔中国文化中心

Network for International Culturalink Entities中外文化交流中心
The Palace Museum 故宫博物馆

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!