Uitnodiging: Online verhalenclub voor kinderen over de hele wereld tegen Covid-19 – op zoek naar “kleine culturele ambassadeurs

Dit project, op initiatief van de China Soong Ching Ling Foundation, roept kinderen over de hele wereld op om hun verhaal over de strijd tegen Covid-19 te vertellen en “kleine culturele ambassadeurs” te worden. Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel nodigt Belgische en Europese kinderen van 8 tot 14 jaar uit om deel te nemen.

Covid-19 is een ernstige globale crisis en een enorme uitdaging. De epidemie overwinnen is een gedeelde verwachting van de internationale gemeenschap geworden. We rouwen om degenen die zijn omgekomen in de strijd, betuigen respect aan zij die levens redden en bieden morele steun aan besmette patiënten.

In samenwerking met mediaorganisaties zullen we een online reeks lanceren om een internationaal communicatieplatform voor kinderen te bouwen. De kinderen uitten hun respect voor de helden in de strijd, hun verlangen naar overwinning in het gevecht tegen de pandemie en stelden zich solidair op.

We streven naar de promotie van vriendschappelijke internationale relaties, de waarborging van wereldvrede, de overdracht van progressieve cultuur en de creatie van een betere toekomst. Het project wordt gesponsord door China Soong Ching Ling Foundation, georganiseerd door CSCLF Modern Little Teachers Office en ondersteund door China Cultural Centers Overseas, XIAMEN STAR en GMW.cn.

We verzamen verhalen. Het werk van kinderen (8-14 jaar) van over de hele wereld is welkom. Doe mee! Je kan Top Tien Kleine Culturele Ambassadeur worden! Of Excellente Kleine Culturele Ambassadeur! Kinderen die de titel van Kleine Culturele Ambassadeur hebben gewonnen ontvangen erecertificaten en krijgen de kans om de internationale vieringen voor kinderen in Beijing bij te wonen.

Inzending:

Dien online een korte video in voor 30 juli 2020. Vertel ons: hoe jouw land tegen Covid-19 vecht; je held; jouw aandeel in de strijd; de samenwerking in de strijd. Jouw verhaal, in jouw taal. Ontmoet kinderen van over de hele wereld in cyberspace en bouw een globale gemeenschap van gezondheid voor iedereen!

  1. Inschrijving
  2. Script van het verhaal (500-800 woorden)
  3. De video-opname van het script

Inzendingen moeten verstuurd worden naar het e-mailadres sclsjb@163.com voor 30 juli 2020, 20u Beijing-tijd. Het onderwerp van de e-mail is naar het voorbeeld “land (district)-school-naam-titel”.