Jonge Culturele Ambassadeur

De China Soong Ching Ling Foundation werkte samen met Chinese Culturele Centra in het buitenland voor het “Bridge of Friendship & Ambassadors of Culture”-evenement. Ze zochten “Jonge Culturele Ambassadeurs” (13-16 jaar oud) om de boodschappers tussen culturen te zijn.

Het thema is “Build a Dream for the 2022 Beijing Winter Olympics”. De geselecteerde Jonge Culturele Ambassadeurs zullen mogen deelnemen aan een reeks verrijkende activiteiten. Kandidaten van het Chinees Cultureel Centrum in Brussel is WANG Xinhui en DU Yu. Op deze website kan je op hen stemmen!

Haar familie is verzot op muziek, maar Wang Xinhui geniet ook van sporten, vooral zwemmen. Ze deed vorig jaar ook mee aan de “Online Story Club for Children around the World” van de China Soong Ching Ling Foundation en won een prijs voor haar verhaal over het gevecht tegen COVID-19. Je kan haar inzending voor “Build a Dream fort he 2022 Beijing Winter Olympics” hieronder bekijken!

Du Yu, geboren in Antwerpen, heeft altijd de Chinese cultuur omarmd en won de derde plaats in de Belgische divisie van de wereldwijde Chinese Recitation Competition. In 2019 eindigde ze als tweede in de Belgische divisie van de Chinese liedjeswedstrijd “Cultural China·Water Cube Cup”.

Emma Navez woont in Brussel en heeft vele interesses, waaronder schilderen, dansen en viool spelen. Ze won de eerste prijs in een nationale pianowedstrijd in België, behaalde de gouden medaille in een nationale competitie synchroonzwemmen en werd eerst in de kalligrafie- en tekenwedstrijd van school.