Lentebloesem, Herfstoogst – Fototentoonstelling over Shanghais Verwezenlijkingen gedurende 40 jaar van Chinese Hervorming en Openstelling

Shanghai, het economisch centrum van China, heeft sinds de start van de Chinese Hervorming en Openstelling in 1978 een opmerkelijke vooruitgang gekend. Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van dit beleid zal het Chinees Cultureel Centrum in Brussel een fototentoonstelling houden over de ontwikkeling van Shanghai en de innovaties die deze stad kenmerken.

Shanghai, de grootste havenstad van China, heeft zich ontwikkeld tot het Chinees economisch centrum. Door zijn populaire culturele trekpleisters en toeristische attracties – zoals de City God Temple en de Oriental Pearl Tower – ontvangt Shanghai wereldwijd veel aanzien en wordt de stad ook wel het “Parijs van het Oosten” genoemd. De Pudong skyline, gezien vanaf de Bund, is een must-see wanneer je Shanghai bezoekt. Niet enkel worden de gebouwen langs het water prachtig verlicht, de Bund belichaamt bovendien de rijke geschiedenis van deze bloeiende stad.

Het beleid van de Hervorming en Openstelling speelt sinds 1978 een belangrijke rol in deze geschiedenis. Vanaf de aanvang van dit beleid heeft Shanghai een aanzienlijke gedaanteverwisseling ondergaan en opmerkelijke innovaties verwezenlijkt waardoor de stad in toenemende mate aan belang heeft gewonnen op nationaal en internationaal vlak. Door de toewijding aan principes zoals ecologie, inclusiviteit en gedeelde ontwikkeling wil de stad zich verder blijven ontwikkelen als een innovatieve, culturele en ecologisch verantwoorde wereldstad.

De openstelling en hervorming van Shanghai startte vier decennia geleden en sindsdien werd een opmerkelijke vooruitgang geboekt. Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van dit beleid, die samenvalt met de derde verjaardag van het Centrum, zal het Chinees Cultureel Centrum in Brussel een fototentoonstelling houden van 25 september tot 2 november. De tentoonstelling van 70 portetten zal de evolutie van de ontwikkeling van Shanghai en het innovatieve profiel van de stad in beeld brengen.

Fototentoonstelling over Shanghais Verwezenlijkingen gedurende 40 jaar van Chinese Hervorming en Openstelling
GRATIS TOEGANG
25 september 2018 – 2 november 2018
Geopend van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum (gesloten op 1 november).

Gesteund door
Shanghai Municipal Administration of Culture, Radio, Film & TV

Georganiseerd door
Chinees Cultureel Centrum in Brussel
Eastday.com

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.