“New Oriental Elegance of Chinese Music” Concert

Op 5 juni zal het Shanghai Chinese Orchestra spelen in het Chinees Cultureel Centrum in Brussel en traditionele Chinese volksmuziek naar België brengen.

Op de avond van 5 juni zullen de elegante klanken van traditionele Chinese volksmuziek met een hedendaagse aard weerklinken in het Chinees Cultureel Centrum in Brussel. Het “New Oriental Elegance of Chinese Music” concert wordt naar België gebracht door het Shanghai Chinese Orchestra, dat vertegenwoordigd wordt door drie optredende muzikanten. Tony YU, pipa-speler; CHEN Yunying, fluit- en xiao-speler; en SHA Mo, ruan-speler, zullen stukken voorstellen uit het rijke repertoire van het orkest. Hun doel is om het publiek een geweldige artistieke ervaring te geven.

Programma

18:30 – Registratie

19:00 – Concert

De toegang is gratis, maar door het gelimiteerde aantal zitplaatsen is reservatie verplicht:

Over het orkest
Het Shanghai Chinese Orchestra (SHCO), opgericht in 1952, was China’s eerste grootschalige moderne Chinese orkest. Het SHCO staat bekend om zijn harmonieuze samenwerking tussen de leden van het orkest en zijn excellente beheersing van allerlei soorten werken. Doorheen de jaren, is het SHCO zich blijven ontwikkelen en boekte het steeds vooruitgang. Bekende muzikanten maken deel uit van het orkest, wiens repertoire ongelooflijk gevarieerd is.

Het SHCO is op tournee gegaan rond heel China en in tal van landen in de wereld. Het orkest treedt vaak op voor bezoekende presidenten en buitenlandse overheidsambtenaren in China. Na uitgenodigd te worden voor prominente nationale en internationale activiteiten, zoals de ASEAN Summit, de Special Olympics in 2007 en de Shanghai EXPO Week in 2010, heeft het SHCO voortreffelijke lof ontvangen.

Gepresenteerd door
China Cultural Center in Brussels
Shanghai Chinese Orchestra

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven!