Overzeese tour van inkttaferelen door Chinese kunstschilders

Van 12 april tot 5 mei zal het Chinees Cultureel Centrum in Brussel een tentoonstelling organiseren waarin Chinese schilderijen in gewassen inkt centraal staan.

Om de lente in volle bloei te vieren, lanceert het Chinees Cultureel Centrum een nieuwe tentoonstelling in april. “Overzeese tour van inkttaferelen door Chinese kunstschilders” combineert traditionele en hedendaagse stijlen om Chinese verhalen te vertellen via de unieke taal van inkt.

De Chinese schilderkunst, waarin het gebruik van inkt prominent is, vormt een belangrijke pilaar van China’s cultureel erfgoed en maakt nog steeds deel uit van moderne Chinese cultuur. De tentoongestelde inktkunst varieert van traditioneel geïnspireerde werken tot schilderijen met een hedendaagse toets. De rode draad door de werken, zij het zwart-wit of gekleurde schilderijen, is hun Chinese ziel.

De tentoonstelling deelt het Chinese verhaal met zowel België als Europa en maakt zo de weg vrij naar meer interculturele uitwisselingen tussen China en andere landen in de wereld. Als co-organisator van de “Overzeese tour van inkttaferelen door Chinese kunstschilders” hecht het Shandong Art Museum veel waarde aan de samenwerkingen tussen internationale kunstinstituties. Dat perspectief wordt weerspiegeld in de tentoonstelling door de internationale visie die men kan onderscheiden in de inktschilderijen.

De 23 deelnemende kunstenaars in de tentoonstelling zijn erin geslaagd om de culturele voetafdruk van de Chinese schilderkunst uit te breiden buiten de grenzen van China. Dat doen ze met een evenwicht tussen klassieke en moderne invloeden. Het resultaat is een veelzijdige en dynamische mix van kunstwerken die de inkttaferelen op papier tot leven wekken.

De kunstenaars zijn: FANG Hui, GUO Zhihong, HONG Chao, LI Fu, LIN Wei, LIU Tao, LIU Wanming, LIU Xixin, REN Xiaojun, SUN Chunlong, SUN Qi, SUN Xikai, WANG Cheng, WANG Hehe, WU Bing, XU Dingyi, XU Fushan, XU Kang, YANG Dalu, ZENG Sankai, ZHANG Wang, ZHANG Zhengmin, ZHAO Jianjun.

Overzeese tour van inkttaferelen door Chinese kunstschilders
GRATIS TOEGANG
12 april – 5 mei
Te bezoeken van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum, gesloten op 22 april en 1 mei.

Gesteund door
China Cultural Center in Brussels
Shandong Art Museum 

Mede georganiseerd door
Beijing Bo Xu Ming Ye Culture Media Co., Ltd.
Lanmeng (Beijing) Culture Co., Ltd.

Onderwijsadviseurs
ZHANG Wang
XU Fushan

Organisators
ZHANG Bin
SUN Qi

Curator
LIU Yuanyuan

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven!