Poetry of Dunhuang

Het Centrum verwelkomt het Jaar van de Rat met een kunsttentoonstelling!

Dit jaar wordt het Lentefestival gevierd op 25 januari, de eerste dag van de maankalender. Op Chinees nieuwjaar, een van de belangrijkste festivals in China, staat familiehereniging centraal en gaan de festiviteiten gepaard met eeuwenoude tradities.

Om  datzelfde vreugdevolle gevoel naar België te importeren, verheugt het Chinees Cultureel Centrum in Brussel zich op een gloednieuwe tentoonstelling die zal lopen van 20 januari tot 19 februari. Met een focus op traditionele cultuur vindt de tentoonstelling “Poetry of Dunhuang” het artistieke beeld van Dunhuang heruit.

Dunhuang, gekend om het Crescent Lake, is een stad in de provincie Gansu. Als een belangrijke punt op de oude Zijderoute was Dunhuang een trefpunt voor verschillende culturen en religies. Dat bewijzen de nabije Mogao-grotten, een site van boeddhistische tempels met boeddhistische kunst. Nu heeft de lancering van het Belt and Road Initiative de zichtbaarheid van Dunhuang weer vergroot.

De unieke werken in “Poetry of Dunhuang” presenteren een hedendaagse kijk op de kunst van Dunhuang, geïnterpreteerd door vijf artiesten: CHEN Xiejun, ZHOU Jiahua, ZHANG Ruigen, ZHAO Kangwei en TAN Weixing. De tentoonstelling toont verschillende methoden, van Chinese inktschilderkunst tot olieverf op doek en papier, met het uiteindelijke doel om het Chinese verhaal te vertellen aan de hand van kunst.

Poetry of Dunhuang
GRATIS TOEGANG
20 januari – 19 februari
Te bezoeken van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum

Gesponsord door
Ambassade van de Volksrepubliek China in het Koninkrijk België
Missie van de Volksrepubliek China aan de Europese Unie 

Georganiseerd door
Stadsprovinciale Administratie van Cultuur en Toerisme van Shanghai
Chinees Cultureel Centrum in Brussel
Shanghai International Cultural Exchange Association
Shanghai Cultural Agency
Eastday, International Economy & Culture Exchange Center
Administratie van Cultuur en Toerisme van Wuhan
Inner Mongolia Bureau of National Art Troupes

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.